L'Anoia és una comarca situada a la zona sud-oriental de la Depressió Central de Catalunya, i que pertany a la província de Barcelona. Limita al nord amb el Solsonès; a l'est amb el Baix Llobregat i el Bages; al sud amb el Alt Penedès; i a l'oest amb la Segarra, la Conca de Barberà i l'Alt Camp.
La capital de comarca és la ciutat de Igualada.
Enllaç extern: Web comarcal
Entre les serres de Queralt i Ca l'Erota es troba Bellprat, poble rodejat de prats i camps de conreu. A prop, dalt d'un turó, es troben les restes del castell de Queralt i l'església de Sant Cristòfol. Des d'aquí s'albira una extensa panoràmica de les comarques de l'Anoia i de la Conca de Barberà.
Itinerari circular en bicicleta, senzill i plàcid, que recorre els plans situats sota el vessant sud del Parc Natural de la Muntanya de Montserrat, entre l'Anoia i el Baix Llobregat. Cal tenir sentit de l'orientació perquè hi ha molts trencalls.
En contrast amb l'Anoia més meridional, eix de grans vials de comunicació i més desenvolupada urbanística i industrialment, l'Alta Anoia segueix immersa en la serenor de la vida rural oferint paisatges i racons de gran interès que esperen ser descoberts reposadament.
Ruta per l'Anoia meridional que visita el castell de Claramunt, esplèndida fortalesa mil·lenària de l'època de la Reconquesta que, situada dalt d'un turó a 461 metres d'altitud, presideix la Pobla de Claramunt i esdevé una magnífica talaia de la contrada.
Aquest bonic i tranquil itinerari a peu recorre el paratge natural de la Fou de Tous, un bell salt d'aigua present després d'un episodi de pluges i que està encaixonat entre parets de roca que donen lloc a un entorn obac i humit que contrasta amb el paisatge circumdant, predominantment de secà. Al principi del recorregut també es visita l'ermita de la Mare de Déu de Sentfores, temple del s. XIV que fou recentment restaurat.
Recorregut en cotxe pel patrimoni arquitectònic i cultural del curs mitjà del riu Anoia, amb vestigis altmedievals remarcables.
Aquesta excursió transcorre dins del Parc Natural de la Muntanya de Montserrat, en la zona coneguda com a Les Agulles, a causa dels seus monòlits de roca conglomerada, entre els quals destaquen, per les seves formes peculiars, els coneguts amb els noms de la Foradada, la Cadireta o la Portella entre d'altres. La concentració d'agulles en aquest sector és la més gran de tot el massís.