logo QR VIatgeaddictes
--- El web amb informació pràctica per al viatger independent i alternatiu ---

BIBLIOTECA DE VIATGES

La nostra tria personal de llibres de viatges

Llistat de viatges de tots els temps i estils ordenats per nom d'obra i autor. Catàlegs editorials de llibres de viatges. Llibreries especialitzades en viatges i aventura.


Aquesta selecció personal de llibres de viatges no pretén ser una llista exhaustiva, ni erudita, ni el Top 10 dels clàssics de la literatura de viatges de tots els temps. Ni estan tots els que són ni són tots els que estan!!.

És només això, una llista de llibres de viatges que hem llegit personalment i també d'altres que heu recomanat vosaltres.

Si n'heu llegit algun que us ha interessat especialment ens ho podeu fer saber per ampliar aquesta llista. Bona lectura!.


El camí dels nàufrags - Josep Palau i Sanmartí

El camí dels nàufrags

Josep Palau i Sanmartí

Edició: 2022, Edicions Brau

Idioma: Català

ISBN: 978-84-18096-40-2

Pàgs: 208

Altres: En paper

L'autor de El camí dels nàufrags, Josep Palau i Sanmartí, va néixer a Barcelona l'any 1964 i des de 1988 és regidor de plató a TV3. És un apassionat del viatges i ha fet trekking per diversos països d'Àsia, Àfrica, Amèrica del Nord i Amèrica del Sud, a més de recórrer gran part d'Europa.

Es va formar en diversos cursos de narrativa i escriptura, a més de composició de teatre musical. L'any 2001 publicà Els millors circuits d'esquí de fons del Pirineu Oriental, una guia d'itineraris d'esquí nòrdic amb especial interès pel paisatge i la història de l'entorn. L'any 2014 va publicar Diari de viatge per a petits viatgers, pensat per a nens i nenes de 4 a 10 anys en què els infants viatgers poden documentar la seva aventura. Per tant, el llibre que ens ocupa és la seva tercera obra publicada.

Per posar en context l'argument central de El camí dels nàufrags val a dir que a finals del segle XIX i principis del segle XX innumerables embarcacions van naufragar en un petit tram de la costa de l'illa de Vancouver, en l'extrem sud-occidental de la costa canadenca. En cap lloc del món es van enfonsar tants vaixells en un espai i un període de temps tan curt.

Unes condicions meteorològiques sovint imprevisibles, incloent tempestes i boira, així com bancs de sorra mòbils, fortes corrents degudes a les marees, esculls rocosos i una línia de costa molt accidentada, van propiciar que aviat fos coneguda com el Cementiri del Pacífic. Un número superior als 2.000 naufragis i més de 700 morts així ho testimonien.

L'any 1889 s'havia creat un corredor sobre la línia telegràfica que anava des de Victòria fins als fars que hi havia al llarg de la costa i, finalment, fins a Bamfield, el final de la línia.

D'entre els molts naufragis que hi va haver en aquest tros de costa, fou especialment colpidor el naufragi l'any 1906 del vaixell S.S. Valencia, en el que van morir 136 dels seus 173 ocupants, entre tripulació i passatgers. Els seus 37 supervivents van poder arribar a la costa i trobar la seva salvació seguint el corredor de la línia telegràfica.

Per aquest motiu el govern canadenc va millorar aquest corredor per habilitar-lo com a sender amb diversos refugis al llarg del camí, decisió que salvaria moltes vides. L'objectiu últim era poder oferir resguard als supervivents dels naufragis en aquesta terra tan inhòspita. El 1911, es va classificar com a via pública amb un dret de pas de 20 metres i va passar a anomenar-se Life Saving Trail o també Shipwrecked Mariners Trail.

Posteriorment tot el sender quedà englobat dins dels límits del Parc Nacional Pacific Rim que foren finalment establerts l'any 1988. Des de la seva creació s'han anat fent millores i ampliacions del sender fins quedar l'extrem nord del camí a l'altra banda del riu Pachena des de Bamfield i l'extrem sud en la riba oest del riu Gordon havent travessat des de Port Renfrew.

Actualment aquest sender, anomenat West Coast Trail, és un exigent recorregut d'aproximadament uns 75 km i que es fa en 6 o 7 dies, amb trams que travessen platges rocoses o de sorra, densos boscos autòctons i terrenys aspres i fangosos. La fama de ser una caminada dura és ben merescuda, ja que aquest sender pot ser terrible quan hi plou molt i fa que es progressi poc a poc per terrenys difícils, com ara piscines de fang, escales, ponts i telefèrics rústics.

El camí dels nàufrags, explica les vivències de l'autor en un trajecte que s'inicia a la ciutat de Vancouver i continua fins a completar el camí West Coast Trail. Al llarg del recorregut, l'autor ens explica el seu dia a dia i ho combina amb un munt de relats sobre els naufragis que hi van succeir, així com sobre la vida d'aquells faroners intrèpids i dels indígenes que habitaven aquelles terres.

El llibre ens va atrapar des de la primera pàgina i ja no vam poder parar de llegir-lo fins arribar al final. Els relats sobre els naufragis estan molt ben documentats i és fàcil poder imaginar l'horror de les víctimes d'aquests naufragis davant la força de la natura en unes condicions tan adverses.

Resumint, El Camí dels nàufrags és ple d'històries, èpica, humanitat i secrets.

Comentat per ViatgeaddictesLlibres de viatges per títol

B
Bahía de los tigres
Pedro Rosa Mendes
Bailando sobre la tumba
Nigel Barley
É
Ébano
Ryszard Kapuscinski
O
Oasis prohibidos
Ella Maillart
T
Tot Cuba amb bicicleta
Gabriel Pernau
Tras los pasos de Adán
Thor Heyerdahl
Tras los pasos de Drácula
Fernando Martínez Láinez
Tres anys a les Noves Hèbrides
Manuel Bosch Barrett
Tubabu. A la Corba del Níger
Carme Villabona