Viatgeaddictes
logo QR VIatgeaddictes
--- El web amb informació pràctica per al viatger independent i alternatiu ---
puntExcursions > Barcelona > l'Anoia > De la Mare de Déu de Collbàs al castell de Claramunt

RUTES L'ANOIA

De la Mare de Déu de Collbàs al castell de Claramunt


 Fitxa tècnica

Ruta a peu Ruta a peu
Dificultat tècnica Dificultat tècnica: Mitjana
Distància Distància: 12.36 km
Temps efectiu Temps efectiu: 3 hores
Desnivell pujada / baixada Desnivell pujada / baixada: +282 m. / -282 m.
Circular  Circular:
Inici / final ruta Inici / final ruta: Carme
Ruta senyalitzada Ruta senyalitzada:
Interès Interès: Natura / Cultura
Enllaç extern Enllaç extern: Fitxa ruta

 Descripció

Ruta per l'Anoia meridional que visita el castell de Claramunt, esplèndida fortalesa mil·lenària de l'època de la Reconquesta que, situada dalt d'un turó a 461 metres d'altitud, presideix la Pobla de Claramunt i esdevé una magnífica talaia de la contrada.

Cal situar-se a Carme, on s'arriba des de la Pobla de Claramunt o bé des de la C-37 des de Santa Maria de Miralles. Des d'Igualada, cal prendre la C-244 en direcció a Capellades i trencar a la dreta per la BV-2131. Fora de la població, en direcció a Santa Càndia i Santa Maria de Miralles, passada la piscina de l'hotel, cal agafar l'avinguda Collbàs i el camí que mena a l'ermita de Collbàs (a 463 metres d'alçada), des d'on s'inicia l'excursió.

A l'ermita de Collbàs s'agafa el sender de gran recorregut GR 7-2 (senyals blancs i vermells) que surt a llevant amb un recorregut amb continus tobogans, clots i colls. Fins al km 0,80 (460 m), es van passant diversos collets i es baixa cap al torrent de Cal Sant, deixant a l'esquerra el coll de la Llentilla. En tot aquest entorn, s'aprecien gran quantitat de fòssils al terra, la majoria en forma de llenties.

Sobre el km 6,51 d'aquest itinerari s'arriba al conjunt medieval del castell de Claramunt. L'indret és un bon observatori i mirador de la contrada. El retorn es fa voltant la paret sud del castell per un camí senyalitzat que surt del costat mateix de la porta d'entrada i se'n va cap a ponent resseguint el fil de la carena.

© Palau Robert - Centre d'Informació de Catalunya

^top

RentalCars

COMUNITAT

facebooktwitterInstagramYoutube


2001-2020 © Viatgeaddictes.com [ Suanda, Yolanda & Toni ]. Tots els drets reservats
icona Viatgeaddictes
2001-2020 © Viatgeaddictes.com
Aquest web utilitza galetes per a millorar l'experiència de navegació dels seus usuaris. Si continues navegant considerem que acceptes el seu ús.Més informació