Viatgeaddictes
logo QR VIatgeaddictes
--- El web amb informació pràctica per al viatger independent i alternatiu ---
1 / 9

GUIA PER A PREPARAR UN VIATGE INDEPENDENT I BARAT

Introducció a l'aventura de preparar un viatge

Introducció a l'aventura de preparar un viatge

Organitzar i planificar un viatge per lliure (0) :: Algunes consideracions prèvies a tenir en compte

viatge
Aquesta guia per a la preparació d'un viatge ha estat revisada per últim cop al maig de 2011.

Preparar i planificar bé el nostre proper viatge o escapada, sigui de 3 dies o de 6 mesos, ens pot fer la vida molt més fàcil després, durant el viatge en si, potser evitant-nos sorpreses inesperades i perdre el temps en qüestions logístiques que haguéssim pogut solucionar abans des de casa.

Dit això, tampoc cal pretendre tenir-ho tot organitzat al mil·límetre. Depèn molt del caràcter i forma de viatjar de cadascú, però és bo deixar un espai a la improvisació i a l'inesperat, un dels al·licients de tot bon viatge.

Lògicament, la forma i complexitat en la preparació d'un viatge depèn de molts factors. No és el mateix una escapada de 3 dies a Londres que una ruta d'un mes pel sud-est asiàtic o un llarg viatge de volta al món. Alguns d'aquests factors són, per exemple, la destinació del viatge, la durada, l'organització (si es viatja de forma organitzada, semi-organitzada o independent), el tipus de viatgers (si es viatja sol, amb nens o si es tenen necessitats especials), o l'experiència, entre molts altres.

Tot i que molta de la informació que es dóna en els següents apartats pot ser útil per a qualsevol tipus de viatge, aquí ens centrarem a donar pautes per a la preparació d'un viatge totalment independent i a destinacions poc convencionals (de vegades conegudes com a destinacions exòtiques), potser un dels tipus de viatge en el que la seva planificació comporta més dificultats, fruit de la pròpia naturalesa d'aquest tipus de viatge. Possiblement només sigui comparable (o fins i tot superar-la, almenys en termes de dificultat) la preparació d'una volta al món.

La bona notícia per al viatger independent és que avui dia, amb Internet, viatjar per lliure és més fàcil que mai, ja que tenim accés a muntanyes d'informació sobre pràcticament qualsevol racó de món i a més Internet posa al nostre abast moltes eines per a preparar el viatge. De totes maneres, malgrat aquesta gran quantitat d'informació disponible, el sentit comú i el bon encert continuen sent molt importants per a separar el gra de la palla i no acabar infoxicats.

Per viatge independent entenem aquell en que hem d'ocupar-nos de tota la seva preparació, o pràcticament tota, des de la compra dels bitllets fins a l'obtenció del visat (si el país ho requereix), passant per la planificació de la ruta o l'obtenció d'informació.

Per aquest motiu, la preparació d'un viatge independent requereix un grau d'implicació i una dedicació que, en general, no es dóna en un viatge organitzat per un agent turístic, per raons òbvies. Però el que, a priori, pot semblar un desavantatge és per a nosaltres una dels principals avantatges de viatjar per lliure, ja que ens permetrà tenir un major coneixement previ de la destinació i la satisfacció personal de ser capaç d'anar salvant els diferents obstacles que puguin apareixen abans i durant el viatge.

I és que l'emoció del viatge comença amb el mateix procés de planificació, ja que amb ell comencem a viure el país, ciutat, o lloc al que viatgem, somiant i imaginant el que trobarem allí. I gaudint també, perquè no, de la incertesa que suposa anar a un lloc desconegut, al que haurem d'adaptar-nos per a viure al màxim tot el que aquest ens ofereixi.

I a més, molt important en temps de crisi econòmica, en la majoria de casos podrem arribar a rebaixar bastant el pressupost necessari per al viatge, perquè eliminem intermediaris (que lògicament voldran cobrar pels seus serveis) i també pel fet de poder adaptar el viatge exactament als nostres gustos i pressupost. Això sí, aconseguir un viatge de baix cost pot suposar-nos una dosi extra d'habilitat i, potser, de cert patiment.

Perquè no cal confondre, viatjar per lliure, o fins i tot amb motxilla, no significa viatjar tirat o en modus low-cost. Això pot ser cert en el cas d'un cert perfil de motxillers joves (per raons òbvies de pressupost), o no tan joves (per filosofia), però una cosa no pressuposa l'altra. Hom pot viatjar per lliure i permetre's certs luxes durant el viatge, no són coses incompatibles.

Finalment, i sempre partint de la base que cadascú viatja a la seva manera, segons gustos personals, pressupost i circumstàncies, en aquest apartat us exposem una sèrie de consells i recomanacions, fruit de la nostra experiència, que esperem que us siguin molt útils per a preparar amb èxit el vostre viatge independent.

^top

facebooktwitterYoutube
RentalCars

COMUNITAT

facebooktwitterYoutube


2001-2017 © Viatgeaddictes.com [ Suanda, Yolanda & Toni ]. Tots els drets reservats
icona Viatgeaddictes
2001-2017 © Viatgeaddictes.com
Aquest web utilitza galetes per a millorar l'experiència de navegació dels seus usuaris. Si continues navegant considerem que acceptes el seu ús.Més informació