logo QR VIatgeaddictes
--- El web amb informació pràctica per al viatger independent i alternatiu ---
puntExcursions > Barcelona > l'Anoia > De Copons a Sant Martí Sesgueioles pel Molí de la Roda

L'ANOIA

De Copons a Sant Martí Sesgueioles pel Molí de la Roda


 Fitxa tècnica
Ruta en btt Ruta en btt
Id ruta: 10260
Dificultat tècnica Dificultat tècnica: Mitjana
Distància Distància: 21.1 km
Temps efectiu Temps efectiu: 1 hora 30 minuts
Desnivell pujada / baixada Desnivell pujada / baixada: +350 m. / -350 m.
Circular  Circular:
Inici / final Inici / final: Copons
Coordenades GPS inici Coordenades GPS inici: 41.63590412, 1.51929521
Interès Interès: Natura / Cultura
Enllaç extern Enllaç extern: Fitxa ruta
 Descripció

En contrast amb l'Anoia més meridional, eix de grans vials de comunicació i més desenvolupada urbanística i industrialment, l'Alta Anoia segueix immersa en la serenor de la vida rural oferint paisatges i racons de gran interès que esperen ser descoberts reposadament.

La ruta proposada surt de Copons, un bon exemple d'aquests petits i tranquils nuclis, per pujar a Sant Martí Sesgueioles tot seguint la riera Gran i passant pel molí de la Roda. De tornada, enfilats a les carenes, es disposarà de bones vistes dels característics relleus suaus de la contrada que combinen petites serres i torrents, conreus i masos escampats. La segona part de la ruta discorre per un terreny força obert, exposat al sol i d'ambient més aviat àrid, fet pel qual es recomana prendre precaucions de cara a la calor i hidratar-se sovint.

A Copons s'arriba des d'Igualada inicialment per la carretera N-II i, passat Jorba, es pren la C-1412a que es dirigeix a Tremp discorrent per Calaf. Passat el punt quilomètric 53 s'agafa una desviació (indicador d'entrada al poble Copons/Veciana) que, en pocs metres, duu a la zona esportiva, on es pot aparcar.

Copons és un molt petit però bonic i arreglat poble, tranquil malgrat la proximitat a Igualada. Val la pena visitar-hi, entre d'altres indrets, la plaça Porxada, ca l'Estany i els tres molins fariners, el de Dalt, el del Mig i el de Baix que, majoritàriament d'origen medieval i en funcionament fins al s. XIX, anaven aprofitant la força de l'aigua desviada del riu un darrere l'altre.

Els altres punts d'interès de la ruta els trobem a Veciana (Carena de les Viudes, veïnat abandonat camí del molí de la Roda, el Molí de la Roda) i a Sant Martí Sesgueioles (el campanar de l'església, el portal i l'església de Sant Martí).

© Palau Robert - Centre d'Informació de Catalunya