Viatgeaddictes
logo QR VIatgeaddictes
--- El web amb informació pràctica per al viatger independent i alternatiu ---
1 / 2
Bandera

ÍNDIA

Guia i relat d'un viatge per lliure al nord de l'Índia

Data Data viatge: 2000. Publicat el 01/03/2001
2.4 de 5 (157 vots)

Introducció

L'Índia és més un continent que un país pròpiament dit per la seva grandària, però sobretot per la seva gran diversitat de grups ètnics, llengües, creences, costums, etc. És difícil trobar al món un altre país que pugui oferir aquesta enorme varietat. Per aquesta raó es poden fer diversos viatges a l'Índia amb diferents aproximacions al país, sense por a repetir. En conjunt aquest país és la meca, entre altres llocs del planeta, de qualsevol viatger amb esperit aventurer i amb ganes de fruir de sensacions autèntiques en un món cada cop més globalitzat.

Nosaltres vam escollir començar per l'Índia més típica, aquella que segurament respon més a la idea que normalment tenim d'ella. El nostre viatge iniciàtic per aquest gran país en tots els sentits transcorre pels estats del Rajasthan, Madhya Pradesh i Uttar Pradesh.

En resum podem afirmar que aquest no és un país fàcil per al viatger, ni tan sols pel més experimentat, i és d'aquells llocs que fascinen per sempre més o que provoquen rebuig només arribar-hi, però en qualsevol cas no deixa indiferent a ningú, i creiem que aquest fet ja és en sí una virtut en els temps que corren. Per tot això i molt més el nostre consell és no perdre's per res del món l'experiència del viatge a l'Índia.

La informació d'aquesta guia/relat la podeu complementar amb la d'un altre viatge a l'Índia, però a una altra part del país, que vam fer uns quants anys després: Guia i relat d'un viatge per lliure al Punjab, Caixmir i Ladakh.

^top

Fitxa tècnica del viatge

Nota

Avisem de que la informació reflectida en la descripció de cadascuna de les guies o relats, sobretot la referida a horaris, preus, visats, adreces d'e-mail o pàgines web, pot haver variat des del moment en que es va recollir la informació publicada (veure data en la capçalera del relat).

Viatgeaddictes.com no ens responsabilitzem dels possibles perjudicis que pugui causar la informació aquí continguda, així com de les opinions expressades pels col·laboradors, ni aquestes són necessàriament compartides per nosaltres.

Per altra banda us animem a que, si utilitzeu la informació aquí continguda, tingueu l'amabilitat d'enviar-nos un e-mail amb les vostres impressions, sobre si us ha resultat útil o no, informació errònia o actualitzada, etc. Tant nosaltres com els nostres col·laboradors esperem com única compensació al nostre treball que perdeu un minut i ens digueu alguna cosa que ens permeti conèixer si el nostre esforç mereix la pena.

Gràcies per visitar Viatgeaddictes.com

Data del viatge

Del 19 d'Agost al 12 de Setembre del 2000

Itinerari

mapa

Dia 1: Barcelona - Frankfurt - Delhi
Dies 2 i 3: Delhi
Dia 4: Delhi - Bikaner
Dia 5: Bikaner - Jaisalmer
Dies 6 i 7: Jaisalmer
Dia 8: Jaisalmer - Jodhpur
Dia 9: Jodhpur

Dia 10: Jodhpur - Udaipur
Dies 11 i 12: Udaipur
Dia 13: Udaipur - Ajmer
Dia 14: Ajmer - Jaipur
Dia 15: Jaipur
Dia 16: Jaipur - Agra
Dies 17 i 18: Agra

Dia 19: Agra - Gwalior - Jhansi
Dia 20: Jhansi - Khajuraho
Dia 21: Khajuraho - Varanasi
Dies 22 i 23: Varanasi
Dia 24: Varanasi - Delhi
Dia 25: Delhi - Frankfurt - Barcelona

Canvis de moneda mitjà

1 US$ (dòlar USA) = 188'3 pts.
1 rupia india = 4'20 pts. (1 US$ = 44,81 Rs)

Despeses del viatge

+ 114.200 pts. (vol BCN-Delhi-BCN i taxes aeroport)
+ 15.064 pts. (vol Khajuraho-Varanasi)
+ 5.500 pts. (visat)
+ 58.749 pts (hotels, menjar, transport, regals, ...)
= 193.513 pts.

Visat

Informació revisada al juliol de 2011
Obtenció visat Índia

El procediment d'obtenció d'un visat per a turisme a l'Índia (normalment vàlid per a múltiples entrades i amb una estada màxima de 6 mesos a l'Índia) s'explica detalladament en la pàgina Pasos a seguir, però en resum es tracta de descarregar-se un formulari, imprimir-lo i emplenar-lo.

Després cal fer arribar aquesta sol·licitud, juntament amb el passaport, 3 fotos carnet i un justificant de pagament, a l'oficina central d'Arke BLS a Madrid, directament en finestreta o mitjançant enviament amb missatgeria (només a través de SEUR).

El preu actual del visat de turista per a 6 mesos és de 64,20 €, als quals cal sumar 22 € en cas d'enviament (anada i tornada, i només s'admeten fins a 2 passaports en un mateix enviament).

El passaport ha de tenir una validesa mínima de 6 mesos i disposar d'almenys dues pàgines buides. Durant la tramitació és possible fer un seguiment online.

És necessari un visat d'entrada a l'Índia i disposar d'ell abans de volar al país, ja que no és possible obtenir-lo un cop allà.

Anys enrere, aquest visat es podia obtenir fent les gestions directament a través de...

Ambaixada de l'Índia a Espanya
Av. Pío XII, 30-32 - 28016 Madrid; tel. 91 309 88 70

Així ho vam fer nosaltres a l'any 2000 i vam pagar 5.500 pts per cada visat tramitat a través de l'Ambaixada. Però ara, i ja des de fa uns anys, els tràmits han de fer-se obligatòriament a través de l'empresa...

Arke BLS Center S.L.
Cardenal Marcelo Spinola, 4-1° dcha - Madrid
tel. 91 768 20 89

Veure informació sobre el procediment de com obtenir el visat per a l'Índia en el quadre adjunt.

Salut

Cal vacunar-se d'allò especificat per un Centre de vacunació internacional, encara que la zona abastada per aquesta ruta no és especialment problemàtica. En general es recomana vacunar-se contra el tètanus i l'hepatitis A i B.

Seguretat

Les regions índies abastades per aquesta ruta no són especialment problemàtiques en temes relatius a conflictes polítics i/o de terrorisme, perè sempre convé estar vigilants i utilitzar el sentit comú, sobretot en llocs públics molt concorreguts. El mateix s'aplicaria per al tema dels robatoris i la delinqüència comú.

Esment a part es mereix l'assetjament al que pot ser sotmès el viatger independent a l'Índia per part de comissionistes, estafadors, venedors, o captaires, sobretot en les zones més turístiques, com puguin ser les ciutats de Delhi, Jaipur o Agra. Per això, especialment per a qui viatgi a l'Índia per primera vegada, us recomanem llegir l'interessant article India: Consejos y trucos para viajeros independientes.

Transport

Avió. Hi ha vàries companyies aèries que realitzen vols interiors que connecten un gran nombre de ciutats de l'Índia. Per la nostra pròpia experiència podem recomanar la companyia Jet Airways, ja que disposa d'avions molt moderns i un servei eficient.

Autobús. Hi ha autobusos per anar a pràcticament qualsevol racó, ja que a la xarxa estatal d'autobusos s'hi han de sumar una gran quantitat de companyies privades que operen paral.lelament. Aquestes donen un servei una mica millor que les estatals. Apart de la possible incomoditat de l'autobús en sí, destacaríem dos aspectes que ens podem trobar en qualsevol trajecte en autobús. El primer d'ells és la velocitat quasi suïcida d'alguns conductors d'autobús, que unida al caos de les carreteres índies, fan que de vegades sigui millor no mirar endavant. De fet els indis solen col.locar-se en la part posterior dels autobusos (?). L'altre és la tortura del vídeo o de la música índia a tot volum en alguns autobusos per amenitzar el viatge. Al principi no està malament, però després d'unes hores de viatge hom té el cap a punt d'esclatar (alguna companyia d'autobusos utilitza el reclam "No video" per atreure viatgers estrangers).

Tren. La xarxa de ferrocarrils de l'Índia és de les més grans del món. Transporta diàriament a més de 10 milions de passatgers i connecta més de 7.000 estacions. Els trens solen ser lents i algunes vegades incòmodes, però agafar un tren indi és una experiència que no ens hauríem de perdre per res del món i pot resultar una de les experiències més divertides del viatge. Una estació de tren a l'Índia ja és per sí mateixa un microcosmos de la vida diària en aquest país. De tota manera també és possible viatjar en tren amb autèntic luxe asiàtic, per exemple amb el Palau Sobre Rodes que cobreix l'itinerari entre Jaipur i Udaipur, amb un ramal a Agra, o també el Royal Orient Express amb un servei similar entre Delhi i Ahmedabad.

Per trajectes llargs en primera classe o amb llitera és molt recomanable reservar amb suficient antelació. Precisament esbrinar quina és la classe que més ens convé, d'entre el maremàgnum de classes dels trens indis, per a cada trajecte és una tasca àrdua i forma part de l'aventura del viatge en tren. No s'està mai segur de si és més adequat agafar un bitllet en primera, o en segona, o bé en cotxe-llit climatitzat, o en seient dur o tou... Generalment els millors seients són els que abans s'omplen i els que s'han de reservar amb més antelació.

A continuació teniu un petit glossari de les classes existents en els trens de l'Índia...

• 1A -> Primera classe...... caríssima
• 2A -> Segona classe amb A/C (lliteres en dos nivells)..... cara, però no tant
• FC -> Primera classe sense A/C (4 persones per compartiment)..... relativament espaiosa
• 3A -> Similar a 2A, però amb lliteres en tres nivells..... preu normal, però força atapeïda de gent
• CC -> cotxe amb seients i A/C..... no és massa cara
• SL -> Sleeper class, sense A/C
• 2S -> Segona classe amb seients..... per a viatges de dia i sense reserva.

Els cotxes amb lliteres (2A, 3A i SL) estan dividits en compartiments oberts, sense portes (tot i que en alguns tren sí que en tenen, com per exemple el tren de Delhi-Bikaner). Els cotxes sense A/C tenen ventiladors, però no sempre funcionen. Les sortides de l'A/C estan al sostre de cada compartiment, per la qual cosa la llitera superior és la que pot patir més el fred si l'A/C funciona a tot gas. En general, en els cotxes-llit amb A/C Indian Railways subministra un coixí i llençols, però no en el cas de cotxes-llit sense A/C. Les finestres estan segellades i tenen vidres tintats en els cotxes amb A/C, però no solen estar molt netes i això fa que de vegades siguin força opaques, mentre que en els cotxes sense A/C les finestres es poden obrir. Com més alta és la classe hi ha més tranquil.litat i silenci a l'hora de dormir. La classe SL aplega una mostra més representativa de la població índia que les classes més altes.

Per últim hem recopilat aquí algunes pàgines web interessants i relatives als ferrocarrils indis, totes elles en anglès:

Online Indian Railway Ticket Booking. Reserva i compra online de bitllets mitjançant el pagament amb targeta de crèdit.
Indian Railway's Reservation Enquiry. Consulta online sobre disponibilitat de places, horaris dels trens, etc.
The Indian Railways FAQ. Informació general sobre els ferrocarrils de l'Índia.
Seat61- Train travel in India.... Informació i consells molt útils per a viatjar en tren per l'Índia.

Clima

En les dates del nostre viatge vam trobar un clima bàsicament bastant calorós, amb algun episodi aïllat de pluja. La calor és especialment intensa a Bikaner o Jhodpur, però molt especialment a Jaisalmer (esperable per trobar-se al mig d'una zona desèrtica. A més nosaltres vam coincidir amb una onada de calor en la zona de Jaisalmer que va ocasionar unes nits asfixiants, fins al punt que els propis indis dormien al carrer.

Diferència horària

+3'5 hores.

Guia de viatge

India, Lonely Planet (ed. Setembre 1999).

Literatura relacionada

Lògicament sobre l'Índia podem trobar molta literatura de viatges, des de grans clàssics a experiències molt més properes en el temps i la forma de viatjar. D'aquestes darreres volem destacar el llibre De Delhi a Kàtmandu. Una aventura amb motxilla fins als peus de l'Himàlaia, d'Eudald Ayats. Es tracta d'un relat dia a dia i pas a pas, amb dades pràctiques del seu viatge pel nord de l'Índia i el Nepal, però també amb sensacions, imatges, colors i olors.

^top

 GUIA / RELAT DE VIATGE: DELHI, BIKANER, JAISALMER i JODHPUR

NEW & OLD DELHI (I)

COM ARRIBAR-HI

Vol de Lufthansa Barcelona-Frankfurt (2 hores) i Frankfurt-Delhi (7 hores).

L'opció més econòmica per anar de l'aeroport al centre de New Delhi (Connaught Place o Pajargang) o vice-versa és mitjançant un bus dels Ex-Servicemen's Air Link Transport Service (EATS) que costa 30 Rs i opera des de les 4 del matí fins a les 23'30 h. Nosaltres vam arribar a una hora en que no hi havia servei de bus EATS i ens vam veure obligats a agafar un taxi prepagat per 200 Rs (recomanem moltíssim anar amb compte a l'arribada per no acabar pagant el taxi a preus abusius). Al sortir de la terminal d'arribades busqueu la Delhi Traffic Police Prepaid Taxi Booth (en teoria és el lloc idoni per trobar el taxi més barat a Delhi). El recorregut es paga per endavant i ja no s'ha de pagar res més al conductor, inventi l'excusa que s'inventi.

DORMIR I MENJAR

Pel fet de que el nostre vol arribava a Delhi molt tard, ja de matinada, vam preferir reservar prèviament aquesta primera nit d'hotel a Delhi. Vam escollir l'hotel Star Palace (4590, Main Bazar, Paharganj, tel. (91-11) 23584849, 23562400) ja que es podia fer la reserva a través de la seva pàgina web. Està a la zona de Paharganj, no molt lluny de Connaught Place i a només 300 m. de l'estació de ferrocarril de New Delhi. El preu de l'habitació doble amb air cooler i bany privat és de 325 Rs. L'habitació que ens va tocar era força cutre, però a aquelles hores de la matinada i després d'un llarg vol hom ja no està per discutir res. En qualsevol cas és una opció per passar al menys la primera nit a Delhi. El taxi que vam agafar a l'aeroport, intentant desesperadament portar-nos al "seu" hotel, ens va voler convèncer de que l'hotel que havíem reservat ja no existia, estava tancat, s'havia evaporat, ... Ni cas !!! Per a les següents nits a Delhi vam preferir el Ringo Guest House (17 Scindia House, darrera de la Indian Tourist Office en la zona de Connaught Place - tel. 011-3310605), on vam pagar 350 Rs per una habitació doble amb bany compartit. Bàsic, però correcte, ben situat i amb bon ambient.

El restaurant adjacent del Ringo, de nom Dont Pass Me By, té una excel.lent relació qualitat-preu. A més també ofereix serveis d'agència de viatges, permetent llogar cotxe amb xofer, comprar bitllets de tren, etc.

COSES A VEURE

DELHI, capital de l'India, realment es composa de dues parts diferenciades: Old Delhi i New Delhi. Old Delhi va ser la capital de l'India musulmana entre els segles XVII i XIX, i és on trobem les mesquites, monuments i fortaleses entre carrers laberíntics i sensació de caos generalitzat. New Delhi, en canvi, va ser construida com a capital de l'imperi britànic a l'India. És una ciutat oberta, de carrers espaiosos, on trobem els edificis governamentals i les oficines de les companyies aèries. Al sud de New Delhi han anat creixent els barris suburbials. Administrativament Delhi forma part d'un districte federal anomenat Delhi Union Territory.

New Delhi. Aquí tenim la nostra primera presa de contacte amb l'India, amb passejades pel centre de New Delhi, concretament les zones de Paharganj i de Connaught Place. Aquesta darrera és el centre turístic i de negocis de la ciutat. A uns 400 m al sud-oest de Connaught Place tenim els jardins de Jantar Mantar, els quals contenen una curiosa col.lecció d'estructures enormes que formaven part d'un observatori astronòmic construit pel Maharaja Jai Singh II a principis del s. XVIII. Entre aquestes estructures hi ha un rellotge de sol de proporcions gegantines.

Patrimoni de la Humanitat Tomba d'Humayun (Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO des de 1993). Estem a dilluns i per tant la major part d'edificis i museus oficials estan tancats, però per sort la Tomba d'Humayun no està entre aquests i per tant és visitable. Es tracta d'un meravellós mausoleu, construït a mitjans del s. XVI per a servir de tomba de l'emperador Humayun i és un exemple primerenc d'arquitectura mogol. Aquí ja es poden veure elements arquitectònics que posteriorment es van aplicar al Taj Mahal. L'entrada costa 5 Rs. És molt bonic i val molt la pena. Aquest mausoleu està situat a Nizamuddin, un luxós suburbi de Delhi.

Old Delhi. En aquesta zona, a uns 8 km del centre de New Delhi, destaquem el Red Fort (nosaltres només el vam poder veure per fora ja que era dilluns i estava tancat) i la gran mesquita o Jama Masjid. L'entrada a la mesquita costa 10 Rs, però pagant 5 Rs més és possible pujar al minaret sud, el qual amb 40 m d'alçada proporciona unes magnífiques vistes d'aquesta part de la ciutat. En el cas de les dones només és possible pujar-hi si van acompanyades d'un home (!!), però això és fàcilment solucionable demanant a algun visitant masculí interessat en pujar per acompanyar-lo al passar per davant dels guardes.

Tots aquests itineraris van ser fets a peu, excepte els trajectes entre New Delhi i Old Delhi i al mausoleu d'Humayun, fets amb rickshaw degut a la distància. Al costat sud del cercle central de la plaça Connaught Place, al carrer Rajiv Chowk, hi ha el quiosc dels Prepaid Auto-Rickshaw, on es pot comprar un recorregut en rickshaw a qualsevol lloc de la ciutat en base a unes tarifes teòricament fixes i establertes. A l'hora de la veritat s'ha de regatejar com sempre perquè el preu indicat ala pissarra invariablement s'esdevé més car per no se sap molt bé quina raó.

^top

BIKANER (Rajasthan)

COM ARRIBAR-HI

Tren des de l'estació Sarai Rohilla de Delhi (l'exprés Bikaner Mail, amb sortida a les 22 h.). El preu del bitllet és de 17 US$ en segona classe amb aire condicionat i triga 12 hores en recórrer els 530 km de distància. Hem d'avisar de que comprar un bitllet directament a qualsevol estació de tren de Delhi no és una tasca fàcil, doncs cal anar molt en compte amb els comissionistes que ens intentaran 'enganyar' per portar-nos a la seva agència (potser també aconseguirem el que buscàvem però pagant força més). L'oficina real de venda de bitllets de tren per a estrangers està al segon pis de la part esquerra de l'edifici de l'estació de New Delhi. Obre tots els dies excepte el diumenge i els bitllets o reserves es poden pagar amb rúpies o amb dòlars. També cal tenir en compte que els comissionistes solen despistar al visitant dient que el porten a una Tourist Office (oficina de turisme) quan en realitat s'estan referint a una agència de viatges de la qual tenen comissió. Sap greu dir-ho, però a Delhi desconfieu bastant dels que s'acosten a "ajudar-vos".

DORMIR I MENJAR

Indre Lodge (220 Rs l'habitació doble amb bany). Un lloc molt tranquil i molt recomanable.

COSES A VEURE

BIKANER és la nostra porta d'entrada a l'estat del Rajasthan. Ja es troba en zona de desert i en el passat va ser lloc d'aturada de les caravanes de les grans rutes comercials. Tot i que habitualment sol ser una escala per anar a Jaisalmer és una ciutat que mereix una visita.

Fort Junagarh. Construit a finals del s. XVI és senzillament impressionant. Està obert de 10 a 16:30 hores i l'entrada costa 50 Rs (més 30 Rs per la càmara de fotos). S'ha de visitar obligatòriament amb un guia, el preu del qual ja està inclòs a l'entrada.

També val la pena caminar per la part vella de la ciutat, veient els temples Jain i el mercat.

Temple de Karni Mata o de les rates sagrades, on s'ha de veure la rata blanca ja que és la que porta sort. Al travessar la porta d'entrada ja entrem en el territori d'aquests animalons. En veurem a milers corrent en totes les direccions i, fins i tot, pujant al nostre peu. Es considera que aquestes rates són encarnacions de persones místiques i per tant són sagrades. Per la gent que té por o fàstic de les rates val a dir que aquest no és un lloc tan fastigós com pugui semblar. Per arribar fins aquí cal prendre un bus d'anada i tornada al poble de Deshnok en una cruïlla carrer amunt del carrer que arrenca de davant l'estació de tren de Bikaner. Costa 10 Rs, i triga uns 30 minuts en fer els 30 km de distància.

^top

JAISALMER (Rajasthan)

COM ARRIBAR-HI

Bus des de la terminal de Bikaner a les 5'40 h. del matí. Costa 80 Rs i triga 6'30 hores en fer els 330 km de distancia, entrant ja al cor del desert del Thar.

DORMIR I MENJAR

Hotel Renuka, als peus del fort (140 Rs l'habitació doble amb bany). És força bàsic, però està ben situat, té una terrassa que serveix de restaurant on preparen esmorzars i àpats, i a més ofereix serveis tals com excursions al desert o visites guiades. Des de la terrassa hi ha una excel.lent vista de les muralles de la ciutat.

COSES A VEURE
Vaques als carrers de Jaisalmer
Vaques als carrers de Jaisalmer

JAISALMER, també coneguda com la Ciutat Daurada pel color que li donen les seves muralles al caure el sol, és diferent de qualsevol altre lloc de l'India. La seva muralla fortificada li dóna un aspecte de lloc sortit d'una pel.lícula d'aventures clàssica o d'un conte. Antigament Jaisalmer va ser un lloc estratègic en les rutes caravaneres de camells entre l'India i l'Àsia Central. La riquesa generada per aquest comerç va propiciar que els mercaders i nobles construïsin magnífiques mansions o havelis. Per poc que es pugui aquest és un lloc de visita obligada en la ruta del Rajasthan.

Zona emmurallada. Una quarta part de la ciutat viu encara dintre de la zona emmurallada del fort, la qual té 99 torres de defensa en la seva circumferència. La millor forma de visitar aquesta part és entrar-hi i perdre's pels seus carrers laberíntics. En un d'aquests carrers hi trobarem uns temples Jain molt interessants. Es poden visitar de 7 a 12 hores i l'entrada és gratuïta.

Estany Gadi Sagar. Al sud de les muralles hi ha aquest estanyol d'aigua que antigament subministrava aigua a la ciutat. En les seves vores hi podem veure uns quants ghats (escales que arriben al nivell de l'aigua) i temples. Pot tenir més o menys aigua en funció de l'època de l'any. Recomanem molt anar-hi a primera hora del matí perquè encara no fa massa calor i gaudirem de molta tranquil.litat, mentre veiem com algunes persones es banyen i renten la seva roba a la vora de l'aigua. Certament un moment màgic...

Altre gran atractiu de Jaisalmer són els havelis o palaus dels mercaders. Els més significatius són el de Patwon (l'entrada costa 2 Rs), Salim Singh (15 Rs) i Nathmal, però especialment el primer. Molt recomanables.

Sunset point. Un lloc magnífic per veure la posta de sol sobre la ciutat emmurallada és l'anomenat sunset point, ja que està una mica elevat i a una distància que permet una perspectiva global del conjunt. Per arribar-hi cal agafar el carrer de l'hotel Narayan Niwas Palace i al sortir fora de la muralla més exterior anar a l'esquerra.

Dunes Sam Sand. Un altre lloc per veure una posta de sol, però aquesta vegada sobre les dunes de sorra del desert, són les anomenades dunes Sam Sand. Es tracta d'una petita zona de grans dunes al desert del Thar, prop de la frontera amb el Pakistan. A l'arribar al punt d'entrada al lloc els camellers us tractaran de convèncer per arribar fins les dunes en camell, però s'hi pot arribar perfectament a peu en un agradable passeig. Per arribar fins aquí l'opció més cómoda i barata és contractar una plaça en un jeep a través del Tourist Reception Centre oficial (està de camí del Gadi Sagar, al sud-est de la ciutat). El preu d'una plaça és de 100 Rs i inclou l'anada i la tornada a Sam Sand (a 42 km) amb una aturada a l'anada per visitar el palau-jardí de Moolsagar, pertanyent a la família real de Jaisalmer. És un lloc bonic i tranquil encara que una mica deixat. L'entrada costa 5 Rs.

^top

JODHPUR (Rajasthan)

COM ARRIBAR-HI

Tren des de Jaisalmer. Surt a les 7 h. del matí de l'estació de Jaisalmer, a uns 2 km del centre. El bitllet costa 70 Rs en segona classe i única. El trajecte té una durada de 7'30 hores per fer els 285 km que separen Jaisalmer i Jodhpur. La pròpia velocitat del tren aixeca al seu pas molta sorra i que entra per les finestres (sense vidres). Prepareu-vos per quedar plens de pols i sorra.

DORMIR I MENJAR

Hotel Devi Bhawan (700 Rs l'habitació doble amb bany, amb aire condicionat i TV). Està una mica lluny del centre però val la pena perquè és molt tranquil, les habitacions són grans i còmodes, i es troben enmig d'un jardí molt ben cuidat.

COSES A VEURE

JODHPUR també és coneguda com la ciutat blava degut al color blau indigo de moltes de les cases de la ciutat vella. Des d'on millor s'aprecia això és des del magnífic mirador que suposa el Fort Meherangarh.

Vista de la ciutat vella de Jodhpur
Vista de la ciutat vella de Jodhpur

Fort Meherangarh. Aquest fort, que encara partany al maharaja de Jodhpur, està incrustat en una roca-muntanya de 125 m d'alçada que domina la ciutat. Dir que és impressionant és no fer-li justícia, perquè la veritat és que és senzillament increïble, com sortit d'un somni. És una fortalesa de pel.lícula, i no és broma. Visitar-lo és doncs més que obligat. Obre cada dia i l'entrada costa 50 Rs, més 50 Rs addicionals per la càmara de fotografiar. Per arribar fins l'entrada cal agafar un rickshaw ja que es troba a uns 5 km del centre per una carretera virada.

Cenotafi Jaswant Tada. Es tracta d'una construcció en marbre blanc, fet en memòria del majaraha Jaswant Singh II al 1899. És un lloc també molt bonic i des d'on hi ha molt bones vistes del fort i els voltants. L'entrada costa 10 Rs.

Torre del rellotge i mercats adjacents a la ciutat vella. Tot el color de la vida india al carrer.

Palau Umaid Bhawan. Es tracta d'un immens palau, part del qual avui dia és un hotel de mega-luxe, començat a construir al 1929 pel al maharaja Umaid Singh. Conté un museu (l'entrada costa 50 Rs), però el palau en sí no és visitable a menys que es vulguin pagar les 330 Rs de l'entrada. Per als pobres ens queda el consol de visitar els jardins i entrar al hall de l'hotel.

^top

facebooktwitterYoutube
RentalCars

COMUNITAT

facebooktwitterYoutube


2001-2017 © Viatgeaddictes.com [ Suanda, Yolanda & Toni ]. Tots els drets reservats
icona Viatgeaddictes
2001-2017 © Viatgeaddictes.com
Aquest web utilitza galetes per a millorar l'experiència de navegació dels seus usuaris. Si continues navegant considerem que acceptes el seu ús.Més informació