logo QR VIatgeaddictes
--- El web amb informació pràctica per al viatger independent i alternatiu ---
Bandera de la Xina

XINA

Diari d'un viatge de 20 dies a la Xina

Sara i Tom
Published on Data viatge: 2007 | Publicat el 25/06/2008
2.7 de 5 (250 vots)

Introducció

Us presentem la nostra guia del viatge fet a la Xina al 2007.

La veritat és que ens van animar molt els relats a la Xina d'altres «viatgeaddictes» i és per aixó que hi hem volgut posar el nostre granet de sorra per compartir les nostres experiències.

Hem intentat que sigui el més pràctica possible, posant el dia a dia, fent referència a preus i explicant com ho hem fet per arribar a cada lloc. Les referències turistiques les deixem per les guies. Esperem que us sigui d'utilitat.


Fitxa tècnica del viatge

Data del viatge

Del 4 al 24 de Setembre de 2007.

Itinerari

mapa

Dia 1: Barcelona - Beijing
Dia 2: Beijing (Temple del Cel)
Dia 3: Beijing (Ciutat Prohibida)
Dia 4: Beijing (Gran Muralla)
Dia 5: Beijing (Palau d'Estiu) - Tren nocturn a Xi'an
Dia 6: Xi'an - Tren nocturn a Chengdu
Dia 7: Chengdu (Gran Buda)
Dia 8: Chengdu (Pandes) - Vol a Lijiang
Dia 9: Lijiang
Dia 10: Ruta a Zhongdian
Dia 11: Zhongdian - Ruta a Dali
Dia 12: Dali
Dia 13: Vol a Kunming - Vol a Guilin
Dia 14: Guilin
Dia 15: Guilin - Ping'an (Terrasses Longhi)
Dia 16: Ping'an - Guilin - Yangshuo
Dia 17: Yangshuo (riu Yulong)
Dia 18: Yangshuo (riu Li) - Tren nocturn Hong Kong
Dia 19: Hong Kong
Dia 20: Hong Kong - vol a Barcelona


DIARI DE VIATGE A LA XINA

Dies 1 i 2

Sortim a mig matí cap a Frankfurt. Tenim 5 hores d'espera i aprofitem per fer 2 frankfurts i 2 cerveses, i a l'avió cap a Beijing.

Arribem a Beijing al matí i agafem el bus fins a la Beijing Railway Station i després el metro fins a Quianmen. Ens costa una mica, però al final trobem el Leo Hostel (220 yuans la nit).

A la tarda aprofitem per anar al Temple del Cel (30 yuans d'entrada més 20 yunas pels palaus de l'interior). Tornem passejant fins a l'hotel i els hi demanem que ens contractin els vols interns i el tren a Xi'an. Sopem al Leo Hostel amb un servei ràpid i barat.


Dia 3

Anem a peu a Tiananmen i ens quedem sense poder entrar al Mausoleu de Mao perquè està tancat per obres.

La visita a la Ciutat Prohibida (50 yuans) ens porta tot el matí. Després pugem a peu fins al parc Beitai. És molt fotogènic i hi passem un parell d'hores. Desprès agafem el metro per anar al Silk Market. Aprofitem per comprar de tot. Quina bojeria i quins preus. No tingueu por per regatejar, com exemple, poder trobar samarretes d'imitació (o no) per uns 40 yuans. Llàstima que no puguem carregar mes...

Tornem a l'hotel i ja ens tenen preparats els 3 bitllets d'avió (vols interns) per una mica mes de 2000 yuans per cap, amb taxes i comissions incloses: Chengdu-Lijiang 630 yuans, Dali-Kunming 460 yuans i Kunming-Guilin 970 yuans). Ens quedem molt tranquils i sopem també al Leo Hostel.


Dia 4

Ens aixequem molt aviat per sortir a les 6:30 cap a la Gran Muralla (160 yuans), que hem contractat al mateix hostel. Arribem a Mutianyu després de 2 hores de camí. Per anar a la muralla podem pujar a peu o amb telecadira (55 yuans). Optem pel telecadira i ens passem 3 hores patejant i fent fotos. Quan arriba l'hora de marxar, baixem per un tobogan amb uns carrets molt divertits.

Arribem a Beijing al migdia i agafem el metro per visitar el Temple dels Lames (25 yuans). Tornem a peu travessant un hutong i veient com és la vida real dels xinesos. Comprem uns panets farcits d'una mena d'espinacs a 1 yuan la peça.

Estem cansats, així que agafem un tuc-tuc molt divertit amb música a tot drap per arribar fins a Tiananmen. Per sopar provem el famós ànec lacat a l'estil Pequín. A l'arribar a l'hotel ens donen el bitllet de tren per anar a Xi'an i en lloc de llitera tova ens ha tocat seient dur.


Dies 5 i 6

Per anar al Palau d'Estiu agafem l'autobús pel caòtic trànsit de Beijing i tardem 1 hora en arribar-hi. Entrem per la porta nord (entrada: 60 yuans) i fem la visita per tos els palaus i el parc.

Per tornar veiem que és més ràpid agafar un tros curt amb el mateix bus de tornada fins Xizhimen i després agafar el metro. Com ens sobra temps, passem a menjar per restaurant de l'ànec i després anem a recollir les maletes i agafem un taxi (80 yuans) fins l'estació. Arribem amb el temps just per agafar el tren de les 8 de la tarda i ens acomodem al nostre seient dur fins a Xi'an. Seran 1.200 km per 150 yuans.

El seient acaba cansant i quasi no podem dormir, però ens considerem afortunats perquè n'hi ha que fins i tot no tenen seient i van amb un tamboret al passadís.

Al dia següent arribem a Xi'an a les 7 del matí i comprem el bitllet de sortida a Chendu (294 yuans) pel tren de la 1:30. Deixem les maletes a la consigna i a la mateixa estació agafem el bus nº 306, que per 7 yuans i en 45 minuts ens porta fins als Guerrers de Xi'an.

Traiem l'entrada (90 yuans) i en 2,5 hores fem la visita. Agafem el mateix bus per tornar a l'estació. Mengem en una espècie de buffet enfront de l'estació i comprem un sopar preparat i kiwi ensucrat per menjar al tren. Viatgem com reis amb llitera tova per 281 yuans. El tren està molt ben equipat i tenim un compartiment de 4 ben tancat.


Dies 7 i 8

Arribem a Chengdu a les 5:30 i prenem un taxi fins al Dragon Youth Hostel. Només podem agafar la suite per 220 yuans amb terrasseta i tot. Contractem al hostel l'excursió als pandes per l'endemà (80 yuans).

Sortim a peu i anem a buscar el bus per anar a Leshan (2 hores d'autopista per 40 yuans). Un cop a Leshan agafem el bus nº 3 que ens porta fins a l'entrada més llunyana del Parc dels Budes (70 yuans). Ens fem un tip de caminar per un entorn selvàtic, entre temples i budes fins arribar al gran buda de 70 metres d'alçada.

A l'hora de marxar ens ofereixen un bus privat directe a Chengdu. Sopem molt bé al mateix carrer del Youth Hostel, a uns xiringuitos molt animats, per 100 yuans.

Al dia següent, a les 7:30 sortim per anar al centre de recuperació dels pandes. Arribem a les 8:30 i fem una visita de 3 hores. Veiem als més grans esmorzant bambú i als petits jugant i corrent. Tornem a Chengdu i visitem la ciutat fins que se'ns fa l'hora d'agafar el taxi i anar cap a l'aeroport.

Arribem a Lijiang a les 21:30 i agafem un bus per arribar a la ciutat. Són les 22:30 i a l'estació no es veu ni gent ni hotels. Agafem un taxi i li donem l'adreça d'un hotel que resulta estar tancat. Finalment, a les 12 de la nit trobem un hotel molt ben situat per 100 yuans.


Dies 9 i 10

Visitem Lijiang. Tot és molt fotogènic i ple de botigues i turistes. Aprofitem per llogar el taxi per l'endemà per tal que ens porti a Zhondiang. A migdia cau un xàfec i aprofitem per dinar. Després continuem fent carrers i visitem la magnífica mansió de la família Mu (35 yuans) que està plena de palaus. A la nit el poble és igual de fotogènic, però l'ambient de bars musicals enrareix el conjunt.

Al dia següent, a les 8 del matí agafem el taxi camí de Zhondiang (Shangri-la). El xòfer no parla anglès i és impossible comunicar-nos. Pel camí s'atura perquè puguem fer fotos. Després d'1,5 hores arribem a la gorja del Salt del Tigre però no ens permeten entrar-hi pel perill d'esllavissades.

Arribem a Zhondiang i agafem habitació al Tibet Cafe (80 yuans). Al costat enganxem una festa amb gent vestida de forma tradicional i no parem de fer fotos. Aprofitem després per anar a l'estació i comprar els bitllets de bus cap a Dali (40 yuans). Desprès el bus urbà nº 3 ens porta per 1,5 yuans fins al Garden Sumtseling Gompa (30 yuans). El complex i l'entorn valem molt la pena i els monjos ens conviden fins i tot a passar a una de les seves cerimònies. Tornem i visitem la ciutat vella i la pagoda del turonet. Mengem pinxos i sopem menjar tibetà.


Dies 11 i 12

Esmorzem un esplèndid pancake tibetà a l'hotel i agafem un bus que en 6 hores ens portarà fins a Dali. A mig camí s'atura per dinar en una mena de modesta colònia amb uns serveis molt humils.

Arribem a Dali cap a les 3 de la tarda i agafem una mini-habitació al Tibetan Cafe per 80 yuans. Porta tot el dia plovent i sortim a veure la ciutat. Anem fins a les Tres pagodes, però el preu de l'entrada (120 yuans), el temps, l'hora i la recomanació de no entrar-hi de la guia ens fan tornar cap a la ciutat. Sopem molt bé al mateix hotel.

Al dia següent agafem el bus fins Xizhou i un tuc-tuc ens porta fins al poble on el conductor ens porta a visitar una casa on fan tast de te i un espectacle per 50 yuans. Al sortir veiem la ciutat i agafem un carro amb un cavall que per 5 yuans ens porta fins al llac. Intentem fer una excursió en barca, però no ens entenem. Tornem a agafar el carro, mengem una gran empanadilla i tornem a Dali amb el tuc-tuc i el bus.

Per la tarda agafen un altre tuc-tuc i anem al port de Caicun. Un cop allí veiem que només pots agafar el vaixell cap a Xiaguan. No ens resignem i continuem buscant aventures fins que trobem una dona que ens ofereix una excursió en barca per 80 yuans els dos. L'agafem amb la il·lusió de veure la pesca amb cormorans. Ens porten en moto fins a les afores i allí ens espera una barca de rems amb un home. L'excursió resulta una mica fiasco perquè ens fan recollir de l'aigua una espècie de boles amb punxes i només ens deixen el cormorà d'una altra barca per fer la foto. Tornem en bus al poble i anem a veure la muralla i la porta principal.


Dies 13 i 14

Pel matí anem en taxi a l'aeroport (80 yuans) i agafem el vol a Kunming. A l'arribada tenim 6 hores d'espera, així que deixem les maletes a la consigna i fem la visita a la ciutat. Dinem al Mama Fu's un esplèndid bife per 55 yuans. Tornem a l'aeroport, ens mengem una sopa de fideus i agafem vol a Guilin. A l'arribar a Guilin ens ofereixen l'hotel Swan per 100 yuans la nit.

Al dia següent ens assegurem la sortida en tren cap a Hong Kong i ens toca agafar llitera dura.

Visitem Guilin, les dos pagodes i el pic de la Bellesa Solitària (50 yuans). Dinem menjar preparat i a la tarda agafem el bus fins a la Cova de la Flauta de Canya (60 yuans). A la sortida pugem a cim i després fem un passeig en barca. Tornem amb el bus i continuem la visita a la ciutat. A la nit hem agafat una excursió per a veure la pesca amb cormorà (150 yuans). Es força curiós, però es veu que és un muntatge una mica guiri.


Dies 15 i 16

Amb les motxilles al coll agafem el bus cap a Longsheng (40 yuans) i després un altre fins a Ping'an per anar a les terrasses d'arròs. Per entrar a la zona cal pagar 50 yuans.

Per arribar al poble de Ping'an cal caminar uns 20 minuts, tot pujada amunt. Arribem una mica cansats i agafem una habitació doble amb vistes increïbles, en el Countryside Cafe per 80 yuans. Després sortim cap al viewpoint 2 tot gaudint de les vistes de les terrasses d'arròs, després anem al viewpoint 1 i finalment anem caminant a Zhongliu. Són 4 hores anar i tornar, però el camí i la visita al poble compensen l'esforç. Sopem al mateix hotel.

Al dia següent ens aixequem a punta de dia per anar de nou al viewpoint 1. Les vistes amb el sol pla valen molt la pena. Tornem al poble i agafem l'autobús a Longsheng, Guilin i enllacem amb un altre cap a Yangshuo.

A l'estació de Yangshuo ens ofereixen el West Lily Hotel per 60 yuans i a l'hotel agafem les excursions. A la nit anem a veure la pesca amb cormorà per 30 yuans i resulta ser molt més autèntica que la de Guilin.


Dia 17

Avui tenim el dia complert per 160 yuans. Lloguem unes bicis (10 yuans) i un senyor amb moto ens guia per camps d'arròs fins al riu Yulong. Deixem les bicis per pujar a una barca de bambú i baixem riu avall per un paisatge increïble, tot fent salts per rescloses. Ens preocupa saber on seran les bicis, però 1 hora més tard acabem el passeig i apareix el senyor de la moto amb les bicis lligades al darrera.

Pugem a les bicis i el senyor ens acompanya fins a la Cova de l'Aigua. Fem la visita entrant amb una barca i després anem a peu fins arribar a una piscina de fang, on es pot flotar tombat. Desprès ens banyem en unes altres basses. Acabada la visita de la cova ens queda la tarda lliure i ens dediquem a perdre'ns entre pobles i camps d'arròs. Ens hagués agradat continuar tenint al guia perquè els camins no surten al mapa i tot es bastant liós...


Dia 18

Tenim contractada l'excursió pel riu Li (80 yuans). A les 6:30 del matí ens acompanyen a buscar un bus cap a Xing Ping.

A l'arribada a Xing Ping ens porten amb un carrets fins a la barca. Ens pretenen cobrar 5 yuans addicionals, però ens neguem a pagar. Després de 15 minuts pugem unes 20 persones a una barca a motor i recorrem el riu durant 1 hora.

Quan acabem el viatge ens ha sabut a poc i decidim buscar-ne una per lliure. Trobem un grup de barquers i ens posem d'acord per 60 yuans. El viatge és molt més tranquil i gaudim del paisatge. A mig camí el barquer s'atura i ens fan pagar els 60 yuans a un cobrador. Continuem riu amunt i el barquer torna a parar i ens demana més pasta. Aconseguim que torni riu avall per 20 yuans addicionals. Tot plegat fa pensar que una màfia controla les barques i paga molt poc als barquers.

Al migdia tornem amb bus a Yangshuo i després anem a Guilin per agafar a les 18 hores el tren nocturn a Guangzhou. Sopem en un lloc una mica guiri el famós peix a la cervesa i uns immensos cargols de riu.


Dia 19

Arribem cap a les 5 del matí a Guangzhou i hem de fer canvi de tren a l'andana del costat per anar a Shenzhen (75 yuans). El tren és molt modern, tarda 45 min i arriba als 200 km/h!!!. A Shenzhen hi ha el pas fronterer amb cues i control de passaport. Des d'allí s'agafa un tren interurbà fins arribar a Hong Kong.

Havíem reservat per internet el Wang Fat Hostel, al Hong Kong Hostel, un edifici d'hostals amb la parada de metro al costat.

Sortim cap al centre i ens deixem sorprendre per la ciutat: edificis altíssims i molt trànsit, però ben ressolt, amb molts passos elevats. Agafem el Peak Tram per pujar al Victoria Peak i fer la foto des de l'Sky Terrace (60 yuans). Desprès baixem cap al port i agafem l'Star Ferry per creuar la badia fins Kowloon tot gaudint de les vistes.

Kowloon es presenta envellit, caòtic i amb carrerons plens de negocis. Passegem fins l'avinguda de les estrelles i gaudim de l'espectacle de llums i música. Sopem a un japonès del costat de l'hotel per 120 yuans.


Dies 20 i 21

És l'últim dia i plou. Esmorzem al McDonald's i fem un passeig pel Hong Kong vell, tot pujant per l'escala mecànica més llarga del món. Baixem cap al Western Market i agafem el ferri per anar a comprar el flaix fotogràfic del Paco. Dinem a Kowloon i tornem pel Palau de Congressos.

Tenim el temps just per agafar el tren fins l'aeroport (80 yuans) i sortir amb el vol de les 23 hores. Passem una nit molt moguda, volant per sobre d'una tempesta tropical.

Al dia següent fem una escala de 2 hores a Heathrow i volem de tornada a Barcelona, aon arribem a les 11:30. Com tenim la nevera buida, anem a dinar al Cigaló i recordem totes les aventures que hem passat.


Relat d'un viatge de 20 dies a la Xina - Teresa & Montse [2010]
Relat d'un viatge a la Xina (2009) - Núria & Guillem [2009]
Diari d'un viatge al sud de la Xina, Hong Kong i Macau - Jordi Rodríguez & Marta Colomer [2007]
Xina, el despertar del gegant - Sandro Alarcón & Rosa Moreno [2006]
Diari d'un viatge a la Xina imperial - Jordi Rodríguez & Marta Colomer [2006]
Relat d'un viatge a Xina i el Tibet - Antonia & Gerardo [2006]
El Tibet, on la terra viu en el cel - Jordi Llorens [2005]
Relat d'un viatge a la Xina - Marta & Josep [2005]
XINA - Guia i relat d'un viatge a la Xina - Yolanda & Toni (Viatgeaddictes) [2005]
Relat d'un viatge al Tibet i la Xina - Marc & Pilar [2004]