Viatgeaddictes
logo QR VIatgeaddictes
--- El web amb informació pràctica per al viatger independent i alternatiu ---
1 / 3
Holanda Bèlgica

HOLANDA / BÈLGICA

Relat d'un viatge en cotxe a Holanda i Bèlgica

Data Data viatge: 2016. Publicat el 31/01/2017
2.6 de 5 (8 vots)

Introducció

Holanda és dels països més bonics d'Europa. Jo el visito per tercera vegada i no descarto tornar-hi. Soc més dels que vol la fresca del nord d'Europa que la calor del Mediterrani o més avall. I ho tenim aquí mateix!, cosa que ens permet optimitzar costos si hi anem en cotxe i tenim ganes de conduir.

Si hi afegim la bellesa dels llocs visitats, la freqüència de llocs sorprenents que hom es va trobant i una bona companyia, el record d'aquest viatge romandrà.

^top

Fitxa tècnica del viatge

Nota

Avisem de que la informació reflectida en la descripció de cadascuna de les guies o relats, sobretot la referida a horaris, preus, visats, adreces d'e-mail o pàgines web, pot haver variat des del moment en que es va recollir la informació publicada (veure data en la capçalera del relat).

Viatgeaddictes.com no ens responsabilitzem dels possibles perjudicis que pugui causar la informació aquí continguda, així com de les opinions expressades pels col·laboradors, ni aquestes són necessàriament compartides per nosaltres.

Per altra banda us animem a que, si utilitzeu la informació aquí continguda, tingueu l'amabilitat d'enviar-nos un e-mail amb les vostres impressions, sobre si us ha resultat útil o no, informació errònia o actualitzada, etc. Tant nosaltres com els nostres col·laboradors esperem com única compensació al nostre treball que perdeu un minut i ens digueu alguna cosa que ens permeti conèixer si el nostre esforç mereix la pena.

Gràcies per visitar Viatgeaddictes.com

Data del viatge

Del 9 al 19 d'agost de 2016.

Viatgers

Pep i Marcel. La Joana ens va acompanyar en aquest viatge entre l'11 i el 16 d'agost.

Itinerari

En total, la distància recorreguda amb el cotxe en aquest viatge ha estat de 4.120 km, als quals s'han de sumar també 92 km en bicicleta, els dies 4 i 5 del viatge.

Dia 1: Puigverd - Dijon
Dia 2: Dijon - Nancy - Luxemburg - Maastrich - Ouderkerk aan de Amstel
Dia 3: O. aan de Amstel - Zaanse Schaans - Volendam-Edam - Afsluitdijk - Haarlem - Amsterdam - O. aan de Amstel
Dia 4: Ouderkerk aan de Amstel - Amsterdam - Ouderkerk aan de Amstel
Dia 5: Ouderkerk aan de Amstel - Hoge Veluwe - Utrecht - Amsterdam - Ouderkerk aan de Amstel
Dia 6: Ouderkerk aan de Amstel - Leiden - La Haia - Scheveningen - La Haia
Dia 7: La Haia - Rotterdam - La Haia
Dia 8: La Haia - Schiedam - Kinderdijk-Elshout - s'-Hertogenbosch - Anvers - Brussel·les
Dia 9: Brussel·les
Dia 10: Brussel·les - Waterloo - Kasteel van Beersel - Rocamadour
Dia 11: Rocamadour - Puigverd

Despeses del viatge

+ 773,28 € (allotjament)
+ 198 € (gasoil)
+ 34,9 € (pàrquing i zona blava)
+ 99,75 € (només a França i Espanya es paga peatge)
+ 200,9 € (tiquets i entrades)

Els nostres llocs preferits

• Joana: Amsterdam i Hoge Veluwe
• Pep: Scheveningen i Leiden
• Marcel: Haarlem i Zaanse Schans

 Diari d'un viatge en cotxe a Holanda i Bèlgica

Dia 1: Puigverd - Dijon

Avui, dia 9 d'agost, hem iniciat aquesta ruta en cotxe. A les set del matí ja estàvem preparats per marxar.

Com era de esperar, l'àvia i el Pi, no es volien perdre la nostra sortida. L'àvia ens ajudava a fer els entrepans i el Pi ens marcava el camí per sortir amb el cotxe (com sempre fa).

La primera parada la fem a Figueres per a esmorzar i ficar gasoil, que ens durarà més de 900 km.

Després de quatre hores de viatge parem a les portes de Lyon (França), on es troba un petita àrea de pícnic al costat d'un supermercat anomenat Avia. Allí gaudim d'una bona truita de patata preparada per la mateixa àvia.

Dijon
Dijon

En acabar de dinar retornem a la carretera per ja arribar a Dijon. Quan hi arribem ens situem en un hotel cèntric, però cutrillo i amb banys compartits, però per passar-hi una nit està força bé.

Sortim a passejar pel casc antic de Dijon i al final acabem menjant una pizza. Retornem cansats cap a l'hotel i a descansar per demà i enllestir el viatge cap a Amsterdam, fent escala a Nancy, Luxemburg i Maastricht.

^top

Dia 2: Dijon - Nancy - Luxemburg - MAASTRICHT - OUDERKERK AAN DE AMSTEL

Sortim de bon matí de Dijon per anar cap a Nancy, lloc que visitem molt ràpidament.

Nancy és una ciutat molt senyorial, amb palaus com els dels Ducs de Lorrena, que ens encanta. Té aquell caire europeu que tenen tantes altres ciutats del continent i que, tant el Pep com jo, coincidim en que no tenen les espanyoles. S'ha de visitar Nancy.

Despres tirem cap a Luxemburg, més que res per aquella coseta de que puguem dir que hi hem estat. La ciutat ens sorprèn perquè també és molt bonica. Dinem sota el Pont Blau, el qual està d'obres, sota els bastiments, perquè es posa a ploure.

Maastricht
Maastricht

Sortim de Luxemburg cap a Maastricht travessant una part de Bèlgica (passem per Lieja).

Maastricht, ja a Holanda, és una ciutat petita, però preciosa, creuada per un riu navegable molt ample anomenat Mosa. Està plena de racons preciosos i té un cert caire estudiantil.

Ens comencem a sentir envaits, tant al Pep com jo, per la síndrome de Stendhal.

Finalment arribem, ben cansats, a la nostra destinació d'avui: Ouderkerk aan de Amstel, on ens espera la Nicolette per a donar-nos les claus de la que serà la nostra llar durant els propers quatre dies. la barqueta Joost.

Outderkerk aan de Amstel és una petita vila residencial al sud d'Amsterdam que té uns 8.000 habitants. El nostre barquet es troba just on el riu Bullewijk connecta amb el riu Amstel, sota l'únic pont llevadís actuat manualment en tota l'àrea d'Amsterdam. Una cucada.

Són inevitables algunes comparacions amb el que coneixem de més al sud. El respecte pels límits de velocitat a les carreteres, la netedat, la tranquil·litat de la gent, la confiança en deixar les bicicletes al carrer sense més.

^top

Dia 3: OUDERKERK AAN DE AMSTEL - ZAANSE SCHANS - VOLENDAM-EDAM - HAARLEM - AMSTERDAM - OUDERKERK AAN DE AMSTEL

Avui hem canviat la planificació del dia perquè la pluja, que no ens deixa en tot el dia, no perdona als ciclistes... al menys als de secà. La previsió era anar a Amsterdam en bici i passar el dia allà, però finalment això ho farem el divendres i avui farem el nord d'Amsterdam.

Ouderkerk aan de Amstel
Ouderkerk aan de Amstel

Comencem de bon matí anant al forn Bakker Out a comprar pa i una mica d'esmorzar. És un forn fundat al segle XIX i al que els reis d'Holanda l'han fet proveïdor oficial. El tenim ben a la vora del barco, només creuar el pontet.

A les 8:30 ja som a Amsterdam, retrobant a la Joana, que s'incorpora de manera definitiva als Dos a la Carretera. Ja som tres, doncs.

La primera parada és a Zaanse Schans, un poblet preciós, situat molt a prop d'Amsterdam, que impressiona per la quantitat de molins que té al voltant del llac artificial IJsselmeer. Aquesta és la troballa del dia.

A Zaanse Schans fem una volta i ens barregem amb un grup de japonesos que fan una cata de formatges. Una holandesa que hi ha al taulell sent dir a la Joana "m'ha mirat raro" i es posa a riure abans de confessar que és valenciana. Els formatges que tastem són molt bons, però hem de seguir la tribu de japonesos cap a fora. Allà ens separem i continuem el passeig pel nostre compte fins als últims molins. Apustuflant.

Abans d'acabar el tomb per Zaanse Schans trobem, per casualitat, la botiga primigènia de la marca Albert Heijn, el mercadona d'Holanda.

A mig mati visitem Volendam-Edam amb una pluja cada cop més incessant. La part més sorprenent del poc que varem veure allà va ser l'església catòlica, on es feia una missa a les 10:30 que estava a vessar d'autòctons (en dijous!). Al costat de l'església hi ha el cementiri de Volendam que no varem poder evitar xafardejar. Atès que els holandesos són la gent més alta d'Europa, ens va sorprendre molt la quantitat de mini làpides que hi havia. Un grup d'elles era d'un grup important de joves que varen morir en un incendi la nit de Cap d'Any de 2001. Una mica corprenedor.

Volendam ens va decebre, una mica pel cansament i la pluja, i la resta per l'efecte Port Aventura que tenia: tot eren botigues de records per turistes.

La visita enginyeril va ser la guinda del matí. Una tercera part del territori holandès està sota el nivell del mar, per la qual cosa tenen una gran quantitat de dics, dels quals el més famós és el Afsluitdijk, que separa l'Atlàntic del llac interior, anomenat IJsselmeer. Va construir-se al 1932 de fang i roca, i té 33 km de llargada, passant-hi per sobre una autopista.

Haarlem
Haarlem

El funcionament és molt semblant al d'un pantà, però amb l'inconvenient de que la part interior és al mateix nivell (si no inferior) que l'exterior: El llac artificial IJsselmeer és d'aigua dolça, alimentat per varis rius, entre els quals hi ha l'Amstel. Te una profunditat màxima de nomes 5.5 metres. Un joc d'encluses als extrems del dic permeten evacuar l'aigua aprofitant quan el nivell de l'Atlàntic és inferior. Atès que es preveu que el nivell dels oceans comenci a pujar a causa de l'escalfament global, a Holanda ja es comença a pensar en alternatives per a evacuar l'aigua del llac.

El dinar/celebració dels 51è aniversari del Marcel el varem fer a Haarlem, una preciositat de ciutat mitjana, amb canals i carrerets preciosos. A must visit, que dirien alguns.

Acabem la jornada en una zona perro-flauta d'Amsterdam anomenada Noordlitcht que la Joana insisteix que visitem. Es un compendi de mercats, bars i zones varies que no sabria com etiquetar, el sumum dels hippys d'Amsterdam. El bar on fem les cervesetes és molt xulo, tot sigui dit.

Tornem a la Joana a casa seva d'Amsterdam i ens acomiadem fins l'endemà, quan ens retrobarem per a visitar, ara si, Amsterdam. Finalment, un soparet a la nostra barqueta d'Ouderkerk aan de Amstel no està de més.

Nota: Val a dir que no tot és perfecte a Holanda. Per exemple, les obres en les carreteres estan mal planificades. Tallen una autopista per complet sense donar passos alternatius. Aleshores el GPS s'empenya en dur-nos per un lloc on és impossible de passar-hi. Al sud aquestes coses no es fan així... alguna una cosa bona havíem de tenir.

^top

facebooktwitterYoutube
RentalCars

COMUNITAT

facebooktwitterYoutube


2001-2017 © Viatgeaddictes.com [ Suanda, Yolanda & Toni ]. Tots els drets reservats
icona Viatgeaddictes
2001-2017 © Viatgeaddictes.com
Aquest web utilitza galetes per a millorar l'experiència de navegació dels seus usuaris. Si continues navegant considerem que acceptes el seu ús.Més informació