Viatgeaddictes
logo QR VIatgeaddictes
--- El web amb informació pràctica per al viatger independent i alternatiu ---
1 / 4
Bandera Bandera

ESLOVÀQUIA / REPÚBLICA TXECA

Guia i relat d'un viatge a Eslovàquia i Txèquia

Data Data viatge: 2016. Publicat el 21/12/2016
2.1 de 5 (7 vots)

Introducció

Eslovàquia és un país centreeuropeu interior, amb capital a Bratislava, que limita amb Àustria i la República Txeca a l'oest, Polònia al nord, Ucraïna a l'est i Hongria al sud. El seu territori és majorment muntanyenc i en ell viuen més de cinc milions d'habitants.

La República Txeca (abreujada com Txèquia) també és un país centreeuropeu i sense sortida al mar que limita amb Alemanya a l'oest, Àustria al sud, Eslovàquia a l'est i Polònia al nord-est. La seva població és de 10.5 milions d'habitants i la seva capital és Praga.

Els dos països són el resultat de la dissolució amistosa i pacífica de l'antiga Txecoslovàquia que es va materialitzar l'1 de gener de 1993. tornant així a la situació històrica prèvia a l'any 1918, quan es trencà l'Imperi austrohongarès. Ara, tots dos països formen part de la Unió Europea des de 2004.

En aquest viatge a Eslovàquia i Txèquia vam trobar bonics paisatges, imponents castells, nuclis històrics excepcionals, una gastronomia més que acceptable, bona cervesa i bon vi, i molt més.

A més són països fàcils per al viatger. I si a això sumem el fet que les seves ciutats i poblacions són bastant tranquil·les, exceptuant potser Praga per la seva grandària i el seu gran nombre de visitants, llavors tenim un destí ideal per anar-hi amb nens.

Podeu veure més fotos d'aquest viatge en l'àlbum Eslovaquia y Chequia (Septiembre 2016) que tenim publicat en la nostra pàgina de Facebook.

^top

Fitxa tècnica del viatge

Nota

Avisem de que la informació reflectida en la descripció de cadascuna de les guies o relats, sobretot la referida a horaris, preus, visats, adreces d'e-mail o pàgines web, pot haver variat des del moment en que es va recollir la informació publicada (veure data en la capçalera del relat).

Viatgeaddictes.com no ens responsabilitzem dels possibles perjudicis que pugui causar la informació aquí continguda, així com de les opinions expressades pels col·laboradors, ni aquestes són necessàriament compartides per nosaltres.

Per altra banda us animem a que, si utilitzeu la informació aquí continguda, tingueu l'amabilitat d'enviar-nos un e-mail amb les vostres impressions, sobre si us ha resultat útil o no, informació errònia o actualitzada, etc. Tant nosaltres com els nostres col·laboradors esperem com única compensació al nostre treball que perdeu un minut i ens digueu alguna cosa que ens permeti conèixer si el nostre esforç mereix la pena.

Gràcies per visitar Viatgeaddictes.com

Data del viatge

Del 3 al 17 de setembre del 2016.

Itinerari

mapa

Dia 1: Barcelona - Viena - Bratislava (Eslovàquia)
Dia 2: Bratislava
Dia 3: Bratislava - Banská Štiavnica - llac Počúvadlianske - Banská Štiavnica
Dia 4: Banská Štiavnica - Hronsek - Banská Bystrica - Vlkolínec - Zdiar
Dia 5: Zdiar - Kežmarok - Levoca - Marianska Hora - Castell d'Spiš - Poprad - Zdiar
Dia 6: Zdiar - Tatranská Lomnica - Skalnaté Pleso - Tatranská Lomnica - Tatranská Lesná - Starý Smokovec - Dolný Kubín
Dia 7: Dolný Kubín - Oravský Podzámok - Čičmany - Trenčín
Dia 8: Trenčín - Olomouc (Rep. Txeca)
Dia 9: Olomouc - Telč - Český Krumlov
Dia 10: Český Krumlov
Dia 11: Český Krumlov - castell de Hluboká - Loket - Karlovy Vary - Loket
Dia 12: Loket - Praga
Dies 13-14: Praga
Dia 15: Praga - Barcelona


Davant la inexistència de vols directes entre Barcelona i Bratislava, la capital eslovaca, i el nivell de preus dels vols amb connexió, vam iniciar aquest viatge prenent un vol directe de Barcelona a Viena.

I és que la proximitat de l'aeroport vienès a Bratislava (50 km per la carretera B9) i les facilitats de transport públic entre els dos llocs feien d'aquesta la millor opció en termes de temps efectiu de viatge, comoditat i pressupost.

Després d'aterrar a l'aeroport de Viena vam agafar un autobús fora de la terminal d'arribades i en una hora ens deixà al centre de Bratislava. Dedicàrem un dia i mig a visitar aquesta bonica i tranquil·la ciutat.

A partir del tercer dia de viatge vam disposar d'un cotxe de lloguer durant 9 dies complets i amb el qual vam recórrer un total de 1.849 km. D'aquests, els primers cinc dies els vam dedicar sencers a recórrer diferents racons de Eslovàquia, com ara Banská Bystrica i voltants, la zona dels Alts Tatras, Levoca, Čičmany o Trenčín, entre molts altres.

En els quatre dies següents vam recórrer diferents llocs de la República Txeca, com Olomouc, Telč, Český Krumlov, Loket o Karlovy Vary, abans d'arribar a Praga, on vam retornar el cotxe de lloguer.

A Praga, la capital txeca, vam estar tres dies complets visitant la ciutat abans de tornar a casa des de l'aeroport Václav Havel de Praga.

Despeses del viatge

+ 300 € (3 pax vol Barcelona - Viena amb la companyia Vueling)
+ 277 € (3 pax vol Praga - Barcelona amb la companyia Czech Airlines)
+ 237 € (cost cotxe lloguer, 9 dies, incloent assegurança a tot risc)
+ 112 € (gasolina cotxe lloguer, 96,98 litres, 1.849 km recorreguts)
+ 11 € (3 pax autobús des de l'aeroport de Viena a Bratislava)
+ 1.121 € (allotjament, 14 nits)
+ 38 € (3 pax telecabina anada/tornada a Skalnate Pleso, en els Alts Tatras)
+ 710 € (altres: restaurants, supermercats, entrades, records, ...)
= 2.806 € (Total viatge per a 3 persones)

El cost de la vida a Eslovàquia, almenys per al viatger, és significativament inferior al d'Espanya, sobretot en l'apartat de restaurants, alimentació, o entrades turístiques. A la República Txeca, i especialment a Praga, en canvi, és una mica més elevat que al país veí, però tot i així una mica inferior al nostre. La veritat és que ens esperàvem un nivell de preus superior al que realment vam trobar :-)

És important saber que si viatgeu a Eslovàquia i/o la República Txeca amb nens o nenes menors de 6 anys us podeu estalviar bastant diners, ja que compten amb importants descomptes o fins i tot la gratuïtat en entrades turístiques, transport públic, etc.

Per exemple, sense anar més lluny, el viatge d'anada/tornada en telecabina entre Tatranská Lomnica i Skalnaté Pleso, en els Alts Tatras eslovacs, costa 14 € per a nens entre 6 i 12 anys, però és gratis per als menors de 6. També els tramvies, autobusos urbans o el metro a Praga són gratis per a ells.

Diners

A Eslovàquia la moneda oficial és l'Euro. A la República Txeca, per la seva banda, la moneda oficial és la Corona Txeca (abreujada com o CZK).

En les dates d'aquest viatge el canvi mitjà obtingut en les oficines de canvi txeques va ser de 1 € = 26,37 Kč (veure canvi oficial actualitzat a l'enllaç Eur - > CZK). Com sempre, a l'hora de canviar diners en les oficines de canvi o bancs convé comparar el preu ofert perquè pot haver-hi diferències significatives entre diferents llocs.

D'altra banda, l'ús de les targetes de crèdit està força estès i en algunes ciutats, a més, és possible trobar caixers automàtics.

A la Rep. Txeca, a més, no és estrany que ens acceptin pagar directament amb euros, tot i que, en general, sempre serà preferible pagar en moneda local perquè la taxa de canvi aplicada pot ser molt pobre.

Transport

Avió. Tal com hem comentat abans la millor opció per volar a Eslovàquia (concretament a Bratislava, la capital) des de Barcelona és fer-ho a l'aeroport de Viena (codi IATA: VIE).

Nosaltres vam agafar un vol directe de la companyia Vueling de Barcelona a Viena pel qual vam pagar un total de 300 € per als tres. Per a la tornada a Barcelona des de Praga, a la República Txeca, vam escollir un vol directe de la companyia Czech Airlines, amb un cost total de 277 € per les tres places.

En tots dos casos el preu indicat inclou la tarifa completa per a dos adults i una nena de 5 anys (que a tots els efectes paga el mateix que un adult), així com els extres per facturar una sola peça d'equipatge.

En el cas de Czech Airlines facturar una peça d'equipatge (pes màxim: 15 kg) suposa pagar 15 € extra en el cas de la tarifa de bitllet estàndard, però si l'equipatge facturat supera aquest pes màxim llavors cal pagar 30 € per l'excés de pes. En el nostre cas vam facturar una única motxilla que superava en pocs quilos aquest pes màxim, però en previsió que això passés, abans del viatge un de nosaltres es va fer membre del programa de viatgers freqüents OK Plus de la companyia txeca, ja que presentant el nº de membre en el moment de la facturació es permet facturar equipatge fins als 23 kg sense pagar excés de pes.

Lloguer de cotxe. Per a la nostra ruta per Eslovàquia i la República Txeca vam optar, un cop més, per llogar un cotxe per a tenir total llibertat i poder modificar la ruta sobre la marxa, perquè si bé hi ha transport públic (tren i/o autobús) entre les principals poblacions, també és cert que aquest no arriba a tots els racons ni ho fa amb la freqüència desitjada.

Així vam reservar un cotxe de la companyia Budget mitjançant el portal de reserves Rentalcars.com, amb recollida a l'aeroport de Bratislava (no hi havia punt de recollida de Budget a la ciutat) i lliurament a l'estació de ferrocarril de Praga.

De fet, aquesta empresa era l'única que ens permetia recollir el cotxe a la capital eslovaca i deixar-lo a la capital txeca, tot i que cal tenir en compte que el lliurament del cotxe en un punt (i país) diferent del de la recollida comporta un cost addicional per part de la companyia de lloguer. Convé valorar en cada cas si aquest sobrecost compensa, però en el nostre cas podem dir que va compensar sobradament.

El preu total que vam pagar per un cotxe compacte per a 9 dies, incloent assegurança a tot risc i conductor addicional, va ser de 237 &euro ;. El cotxe que ens van lliurar va ser un Hyundai i30.

D'altra banda vam optar per comprar a Bratislava el seient elevador infantil necessari perquè la nostra filla pogués viatjar amb seguretat en el cotxe llogat, ja que llogar aquest extra a la companyia de lloguer del cotxe duplicava el preu de compra d'un seient elevador nou. Vam trobar una gran oferta en l'enorme botiga Brendon (Obchodné centrum Bratislava-Rača, obert tots els dies de 10 a 19 h), que hi ha als afores de Bratislava (tramvia nº 5 des del centre). Vam comprar un magnífic seient elevador per 21 €.

Pel que fa al combustible, a Eslovàquia el preu mitjà de la gasolina 95 era de 1,24 €/litre en les dates d'aquest viatge, mentre que a la República Txeca vam repostar a un cost de 1,067 €/litre al canvi.

En general, totes les carreteres que vam recórrer en els dos països estaven en força bon estat i ben senyalitzades, tot i que es nota que Eslovàquia ha invertit més que el seu veí en la millora de les seves infraestructures viàries. Pel que fa a la forma de conduir de eslovacs i txecs no tenim res particular de destacar, encara que, com en qualsevol altra banda, convé adaptar-se als costums locals.

Per als nostres trajectes en cotxe per ambdós països ens va ser molt útil l'aplicació MapFactor Navigator, sobre tauleta Android, que fa de navegador GPS i no necessita connexió online perquè els mapes es poden descarregar localment en el dispositiu amb connexió wifi abans de viatjar.

Autobús. Per al trajecte de 50 km entre l'aeroport de Viena (Àustria) i la ciutat de Bratislava (Eslovàquia) vam escollir l'opció d'anar amb autobús. Hi ha almenys tres companyies que fan aquest servei: Slovak Lines, Postbus i FlixBus.

Nosaltres vam escollir la primera, Slovak Lines, per horari i preu (hi ha molts serveis al llarg de tot el dia i costava 5 € cada adult i 1 &euro ; els menors de 6 anys). Els seus autobusos surten des de l'andana nº 4 a l'exterior de la terminal d'arribades de l'aeroport i arriben a la terminal central d'autobusos de Bratislava després d'una hora aproximada de viatge.

Altres opcions per anar de Viena a Bratislava són el ferrocarril o el vaixell pel riu Danubi, però són més costoses en temps i en diners perquè en tots dos casos cal anar abans fins al centre de la capital austríaca.

Transport urbà. Quan no vam disposar de cotxe, a les ciutats de Bratislava i Praga, fèiem servir (quan va ser necessari, ja que majorment les vam recórrer a peu) tramvies, autobusos urbans, metro i taxi.

Allotjament

Totes les reserves d'allotjament en ambdós països les vam fer a través del portal de reserves Booking.com. Els allotjaments a les ciutats de Bratislava i Praga els vam reservar des de casa, abans d'iniciar el viatge, però la resta els vam anar reservant sobre la marxa, a mesura que anàvem definint la nostra ruta per tal de tenir més flexibilitat.

Per comoditat, i tenint en compte que viatgem amb una nena petita, buscàvem un tipus d'allotjament que ens permetés no haver de esmorzar i sopar fora, pel que majorment vam acabar reservant apartaments, tot i que també reservem alguns hotels amb habitacions on poguéssim dormir tots tres.

A Bratislava i Praga, al principi i final del viatge respectivament, no disposàvem de cotxe, de manera que un criteri important a l'hora de buscar allotjament era que estigués al costat del centre històric per no perdre temps en desplaçaments diaris caminant o en transport públic. Per a la resta, disposant de cotxe, buscàvem principalment que estiguessin en una zona tranquil·la i que tinguessin aparcament.

Veure detall dels allotjaments utilitzats durant aquest viatge en la descripció del dia a dia de la ruta seguida.

Salut

Tant a Eslovàquia com a la República Txeca les condicions sanitàries són força acceptables, amb una atenció mèdica correcta. I en tots dos països es pot utilitzar allà la Targeta Sanitària Europea (TSE), però mai està de més disposar d'una assegurança mèdica privada d'àmplia cobertura que inclogui també la repatriació.

Clima

Els dos països es caracteritzen per un clima continental típicament europeu, amb estius càlids i secs i hiverns bastant freds, encara que posseeixen una orografia tan diversa que les variacions en el clima poden ser importants.

En els dies de la nostra visita, al final de l'estiu, les temperatures van ser, en general, càlides de dia i una mica fresques a la nit, depenent de si estàvem a la plana o en altura. De totes maneres s'ha de dur roba d'abric si visitem zones d'alta muntanya, com els Alts Tatras.

Diferència horària

L'hora local a Eslovàquia i a la República Txeca és la mateixa que a l'Espanya peninsular. D'altra banda, en les dates del nostre viatge, el sol sortia sobre les 6:15 h. i es posava aproximadament a les 19:30 h.

Electricitat / Internet

A Eslovàquia i a la República Txeca l'electricitat és de 220/240 V i 50 Hz, i el tipus d'endoll que trobem és el tipus europeu de dues clavilles (tipus C/E), pel que no cal cap tipus d'adaptador per als nostres aparells.

En tots els allotjaments on ens allotjàrem en aquest viatge i en alguns restaurants o cafès hi ha connexió wi-fi, encara que la seva qualitat i abast depèn de cada lloc.

Guia de viatge

Central Europe, de Lonely Planet (10a edició, octubre 2013, en format digital Pdf i publicada en anglès). Informació bastant útil i prou actualitzada, tot i que de vegades una mica escassa, ja que parla de 8 països del centre d'Europa, entre ells Eslovàquia i Txèquia.

Per a complementar la informació proporcionada per l'anterior guia vam recórrer també a mapes i fulletons que vam obtenir en diferents oficines de turisme locals de Eslovàquia i de la República Txeca.

^top

facebooktwitterYoutube
RentalCars

COMUNITAT

facebooktwitterYoutube


2001-2017 © Viatgeaddictes.com [ Suanda, Yolanda & Toni ]. Tots els drets reservats
icona Viatgeaddictes
2001-2017 © Viatgeaddictes.com
Aquest web utilitza galetes per a millorar l'experiència de navegació dels seus usuaris. Si continues navegant considerem que acceptes el seu ús.Més informació