logo QR VIatgeaddictes
--- El web amb informació pràctica per al viatger independent i alternatiu ---
Bandera d'Eslovàquia

ESLOVÀQUIA

Guia de viatge al Parc Natural Slovensky Raj

Eva
Published on Data viatge: 2003 | Publicat el 30/10/2003
2.6 de 5 (192 vots)

Parc Natural Slovensky Raj

General

Slovensky Raj és un parc natural eslovac no massificat al costat dels Grans Tatres. Perfecte per fer rutes a peu d'un dia i anar de càmping en càmping o també per tenir un lloc base i tornar-hi a la nit, ja que es poden fer rutes circulars.

Els camins estan perfectament senyalitzats i en les zones més complicades hi ha cadenes, escales i troncs que ajuden bastant. Hi ha guies i plànols molt bons, editats en anglès, que podeu trobar a la zona. L'oficina central d'informació està a Spisska Nová Ves.

Pressupost

L'allotjament és molt barat en els campings. Dormir al càmping de Podlesok (recomanat) en una cabana de fusta, per a tres persones: 200 corones eslovaques/persona aproximadament (1 corona eslovaca = 4 pessetes (sí, què passa, encara penso en pessetes!!)). En tenda de campanya: 40 corones/persona. Aquests preus són del mes de juny de 2003. El menjar és també molt barat.

Com arribar-hi

Desconec preus de vols (hi ha aeroport a Kosice, una ciutat propera al parc).
En tren des de Praga (República Txeca): anar i tornar per uns 60 €. Són aproximadament 10 hores de viatge. Hi ha un tren diari Praga-Kosice. També hi ha l'opció d'agafar un tren des de Bratislava, però desconec preus.

Coses variades
Velky Sokol
Velky Sokol

Spisska Nova Ves: petita ciutat bastant grisa. Nucli comercial per a comprar menjar i coses necessàries. Hi ha un hotel lleig, el Metropol, i un altre de més lleig, però prou net i amb gent encantadora. Pregunteu a l'oficina de turisme del parc que està al carrer principal (l'oficina obre +/- a les 8:00 del matí). Des d'aquí podeu anar en bus als diferents punts de partida d'excursions. A l'oficina de turisme tenen mapes i guies i us facilitaran els horaris dels autobusos.

El càmping de Podlesok és un lloc molt maco i tranquil. S'hi pot arribar des d'Spisska Nova Ves en autobús. Les rutes que es poden fer des d'aquí són majoritàriament pel jaç dels rius i torrents. Cascades i gorgues. Bones botes i SEMPRE mitjons de recanvi. No us perdeu les rutes de Suchá Bela i Velky Sokol.

Dedinky és un altre punt des d'on fer excursions. S'hi pot arribar des d'Spisska Nova Ves en autobús. També hi arriba el tren. És un petit nucli bastant turístic al costat d'un embassament. El càmping de Dedinky no té cap gràcia.

Suchá Bela
Suchá Bela

Podeu allotjar-vos pel mateix preu als privats (cases particulars). Hi ha una pensió bastant maca, però és més cara. Hi ha un supermercat. Les rutes des de Dedinky són més de muntanya que les que surten des de Podlesok.

Dobsinska ladova jaskyna: cova de gel. Lloc extraordinari que val la pena visitar si no coincideixes amb una excursió de nens de 10 anys. Visites guiades i molt poques al dia! Informeu-vos bé. En temporada alta hi ha autobusos i tren des de Dedinky. També s'hi pot anar caminant. Agafeu la ruta més llarga: la curta va per carretera i és un avorriment en la seva la major part.

Dediqueu-li una setmaneta, ja que en realitat és tan maco com a les foto.
I ja prou d'informació: ja trobareu la resta vosaltres!!.