logo QR VIatgeaddictes
--- El web amb informació pràctica per al viatger independent i alternatiu ---
puntExcursions > Tarragona > el Baix Ebre > Un tomb per la serra de Cardó: del balneari de Cardó a la Roca Foradada i la Creu de Santos

EL BAIX EBRE

Un tomb per la serra de Cardó: del balneari de Cardó a la Roca Foradada i la Creu de Santos


 Fitxa tècnica
Ruta a peu Ruta a peu
Id ruta: 10021
Dificultat tècnica Dificultat tècnica: Mitjana
Distància Distància: 7.67 km
Temps efectiu Temps efectiu: 3 hores
Desnivell pujada / baixada Desnivell pujada / baixada: +620 m. / -620 m.
Circular  Circular:
Inici / final Inici / final: Sant Hilari de Cardó, Benifallet
Coordenades GPS inici Coordenades GPS inici: 40.95172018, 0.57753894
Ruta senyalitzada Ruta senyalitzada: Parcialment
Interès Interès: Cultura
Enllaç extern Enllaç extern: Fitxa ruta
 Descripció

Visita a una de les raconades més interessants de les serres de Cardó i del Boix, incloses en el Pla d'Espais d'Interès Natural de Catalunya (PEIN) l'any 1992.

Aquest indret, situat a llevant del riu Ebre, té rellevància geològica i naturalística a causa, d'una banda, de les espectaculars dimensions de les formacions calcàries, de la seva abruptesa i d'un relleu càrstic notable i, de l'altra, perquè constitueix un espai representatiu de la diversitat i la singularitat de les serres prelitorals mediterrànies.

Cal remarcar l'especial interès i el bon estat de conservació dels alzinars i les bosquines mixtes de les obagues, així com també de la bona mostra de la vegetació rupícola (arrelada a les roques).

La conservació dels àmbits mediterranis ha permès el manteniment d'una fauna rica i variada, amb algunes espècies de gran valor faunístic. El particular cromatisme dels materials i la morfologia rica en elements singulars fan d'aquestes serres un patrimoni de gran valor paisatgístic, al qual cal afegir el notable valor historicocultural del seu conjunt d'ermites i construccions balneàries.

El punt d'inici de l'excursió és al balneari de Cardó (municipi de Benifallet). Per arribar-hi des de Tortosa, s'ha de prendre la carretera C-12 fins a la població de Rasquera i continuar cap al sud-oest per una cargolada carretera de 9 km (TV-3021) que acaba a Cardó.

També es pot accedir a Rasquera des de Móra la Nova per la mateixa C-12 o des de l'enllaç d'aquesta carretera amb la C-44 al sud de Móra venint de l'AP-7 (sortida 38: l'Hospitalet de l'Infant-Vandellós).

Els punts d'interès de la ruta els trobem al terme de Benifallet: ermita de Sant Simeó o de la Columna, obagues dels vessants de Sant Roc i de la Columna, Roca Foradada, font de Sant Roc, ermita de Sant Roc, font del Prior, ermita de Sant Josep i balneari de Cardó.

© Palau Robert - Centre d'Informació de CatalunyaAquest web utilitza galetes pròpies i de tercers per a millorar l'experiència de navegació dels seus usuaris. Si continua navegant considerarem que accepta el seu ús.Més informació