logo QR VIatgeaddictes
--- El web amb informació pràctica per al viatger independent i alternatiu ---
puntExcursions > Tarragona > la Terra Alta > Un cap de setmana en cotxe per la Terra Alta

LA TERRA ALTA

Un cap de setmana en cotxe per la Terra Alta


 Fitxa tècnica
Ruta en cotxe o moto Ruta en cotxe o moto
Id ruta: 10070
Dificultat tècnica Dificultat tècnica: Baixa
Temps efectiu Temps efectiu: 2 dies sencers
Circular  Circular:
Inici / final Inici / final: Carrer Prat de la Riba, 1, Arnes (Tarragona)
Coordenades GPS inici Coordenades GPS inici: 40.90983359, 0.26111938
Ruta senyalitzada Ruta senyalitzada:
Interès Interès: Cultura
 Descripció

Arnes, al costat de la carretera T-330, entre Horta de Sant Joan i Vallderrobres, és considerada patrimoni històric i artístic perquè conserva força intacte l'estructura original del nucli medieval fortificat a l'entorn del castell.

Aquesta petita població de 500 habitants pot servir de base per a explorar la zona. La vista que s'observa del massís del Parc Natural dels Ports és magnífica.

A l'interior d'Arnes hi ha interessants edificis amb elements gòtics, cases palau, o arcades, però destaca l'edifici de l'Ajuntament d'estil renaixentista (finals del s. XVI) o l'església parroquial barroca dedicada a Santa Magdalena.

Ja fora del poble, a uns 6 km, hi ha el Toll del Vidre, un indret molt bonic on el riu crea una piscina natural d'aigües cristallines. Per dormir a Arnes recomanem la casa rural Cal Gorro (C/ Generalitat 12 - Tel. 977 435 164), situada al bell mig del poble. Per sopar es pot anar a l'Hostal que hi ha aprop.

Horta de Sant Joan. Es troba a 5 km d'Arnes i té com a punts d'interès el seu atractiu nucli medieval, el convent de Sant Salvador (als peus de la impressionant muntanya de Santa Bàrbara) o el Centre Picasso (Picasso va passar dues temporades en aquesta població, al 1898 i al 1909). Per menjar recomanem el restaurant Can Joan (Av. dels Ports 41 - Tel. 977 435 714).

Pinell de Brai. Es troba a 30 km d'Arnes, passat Gandesa. El seu principal atractiu és el Celler Cooperatiu modernista, obra de l'arquitecte Cèsar Martinell, deixeble d'Antoni Gaudí. També es pot passejar pel seu nucli antic fins arribar a les cases penjades. Per menjar en aquesta vila és absolutament recomanable el restaurant braseria Can Lluis (C/ Constitució, 9 - Tel. 977 426 195).

Beseit (Beceite) i Vall-de-roures (Valderrobres). Incursió en la comarca aragonesa del Matarranya, pertanyent a Terol, a només 8 km d'Arnes. La població de Vall-de-roures és especialment bonica degut al seu nucli antic coronat per un castell.

© Viatgeaddictes.com