logo QR VIatgeaddictes
--- El web amb informació pràctica per al viatger independent i alternatiu ---
puntExcursions > Tarragona > el Baix Penedès > Ruta monumental per la plana del Baix Penedès: des del Vendrell a Calafell

EL BAIX PENEDÈS

Ruta monumental per la plana del Baix Penedès: des del Vendrell a Calafell


 Fitxa tècnica
Ruta en cotxe o moto Ruta en cotxe o moto
Id ruta: 10027
Dificultat tècnica Dificultat tècnica: Molt baixa
Distància Distància: 20 km
Temps efectiu Temps efectiu: 4 hores
Circular  Circular: No
Inici / final Inici / final: Ermita Sant Salvador (El Vendrell) / Calafell
Coordenades GPS inici Coordenades GPS inici: 41.18546508, 1.54438576
Ruta senyalitzada Ruta senyalitzada:
Interès Interès: Cultura
 Descripció

Ruta monumental que se centra en tres municipis del Baix Penedès: Santa Oliva, Calafell i el Vendrell.

L'itinerari ressegueix aquestes tres poblacions per visitar-ne els monuments més importants.

El punt inicial és el Vendrell, on cal visitar el casc antic i l'església de Sant Salvador. De l'antiga muralla medieval, només resta la porta del Prado.

Es pot resseguir el carrer de la Muralla que condueix a la plaça Nova, dedicada a Pau Casals, fill de la vila. També cal visitar la Biblioteca Popular, dissenyada l'any 1920 per l'arquitecte Puig i Gaiart, i aprofitar per passejar per la Rambla.

Finalment, es pot visitar algun dels nombrosos museus de la capital comarcal: la Casa Nadiua de Pau Casals, el Museu Vil·la Casals, la Casa Museu Àngel Guimerà i el Museu Arqueològic Municipal, el Museu Deu i el Museu Apel·les Fenosa.

El següent punt de l'itinerari és Santa Oliva.

Per accedir-hi, cal agafar des del Vendrell la carretera TP-2125 en direcció nord cap a Sant Jaume dels Domenys. Després d'uns 3 km, s'arriba a Santa Oliva, on es pot visitar el castell del Remei o de Santa Oliva i l'església adjunta de Sant Julià.

Al costat del castell hi ha la hisenda Canyelles, des de la qual es pot accedir a unes galeries subterrànies de més 0,5 km de conducció d'aigües. La visita a aquestes mines d'aigua és interessant, atractiva i curiosa.

L'últim punt de visita de l'itinerari és el castell de Calafell. Des de Santa Oliva, s'ha de tornar al Vendrell i prendre la C-31 cap al sud-est fins a Calafell. El castell és el mirador del municipi. També cal destacar les restes de les antigues muralles i la capella romànica de la Santa Creu. Es recomana visitar el cementiri per les insòlites tombes que han estat enclavades en la mateixa roca.

© Palau Robert - Centre d'Informació de Catalunya