logo QR VIatgeaddictes
--- El web amb informació pràctica per al viatger independent i alternatiu ---
puntExcursions > Tarragona > l'Alt Camp > Ruta del Cister en cotxe: de Tàrrega al monestir de Santes Creus

L'ALT CAMP

Ruta del Cister en cotxe: de Tàrrega al monestir de Santes Creus


 Fitxa tècnica
Ruta en cotxe o moto Ruta en cotxe o moto
Id ruta: 10033
Dificultat tècnica Dificultat tècnica: Molt baixa
Distància Distància: 103 km
Temps efectiu Temps efectiu: 2 dies
Circular  Circular: No
Inici / final Inici / final: Tàrrega / Santes Creus
Coordenades GPS inici Coordenades GPS inici: 41.64643450, 1.13934498
Ruta senyalitzada Ruta senyalitzada:
Interès Interès: Cultura
 Descripció

Cadascuna de les tres comarques que abraça la Ruta del Cister - l'Alt Camp, la Conca de Barberà i l'Urgell - compta en el seu territori amb un monestir cistercenc: Santes Creus, Poblet i Vallbona de les Monges, respectivament, tres joies històriques i culturals úniques a Catalunya.

A més d'aquests tres monestirs, hi trobareu també un conjunt de pobles amb una oferta monumental notable, plens de tradicions i festes populars. També podreu admirar els seus paisatges i degustar la seva rica cuina.

La ruta proposada s'inicia a Tàrrega, a on s'hi arriba per l'A-2 des de Lleida i Barcelona. Després continua per Bellpuig, Vallbona de les Monges, Sarral, Montblanc, L'Espluga de Francolí, Poblet, Valls, i finalitza a Santes Creus.

Els punts d'interès d'aquesta ruta són els següents: Tàrrega (restes de l'antiga muralla, església de Santa Maria de l'Alba, Creu de terme, palau dels Marquesos de la Floresta, el nucli antic, Antic Hospital, Casa de la ciutat, i Convent del Carme), Bellpuig (restes del castell i la muralla, i església de Sant Nicolau), Vallbona de les Monges (monestir de Santa Maria de Vallbona de les Monges), Sarral (edifici de la Cooperativa Agrícola), Montblanc (nucli històric, esglésies de Santa Maria, Sant Miquel, Sant Francesc i Sant Marçal, Hospital de Santa Magdalena, Santuari de la Serra, Palaus Reials dels Alenyà i del Castlà, Casal dels Josa i dels Desclergue, Pont Vell, Carrer dels Jueus, Museu Comarcal de la Conca de Barberà), L' Espluga de Francolí (Església Vella, Cova Museu de la Font Major, Museu de la Vida Rural, i Celler Modernista), Vimbodí (monestir de Santa Maria de Poblet, Paratge Natural de Poblet, Palau Reial o del rei Martí, Museu Reial de Poblet), Valls (nucli històric, Església de Sant Joan, Santuari de la Mare de Déu del Lledó, Capella del Roser), i Santes Creus (monestir de Santes Creus).

© Palau Robert - Centre d'Informació de Catalunya