logo QR VIatgeaddictes
--- El web amb informació pràctica per al viatger independent i alternatiu ---
puntExcursions > Tarragona > el Baix Ebre > Recorregut per l'interior del delta de l'Ebre: de Deltebre al far de Buda

EL BAIX EBRE

Recorregut per l'interior del delta de l'Ebre: de Deltebre al far de Buda


 Fitxa tècnica
Ruta en btt Ruta en btt
Id ruta: 10020
Dificultat tècnica Dificultat tècnica: Baixa
Distància Distància: 32.54 km
Temps efectiu Temps efectiu: 2 hores 35 minuts
Desnivell pujada / baixada Desnivell pujada / baixada: +10 m. / -10 m.
Circular  Circular:
Inici / final Inici / final: Ecomuseu del Delta de l'Ebre, Deltebre
Coordenades GPS inici Coordenades GPS inici: 40.72277480, 0.72217900
Ruta senyalitzada Ruta senyalitzada:
Interès Interès: Natura / Cultura
Enllaç extern Enllaç extern: Fitxa ruta
 Descripció

Amb una superfície de 320 km2, el delta de l'Ebre és la major àrea humida dels Països Catalans i un dels hàbitats aquàtics més importants de la Mediterrània occidental.

El gran delta està dividit en dos fragments gairebé simètrics entre els quals discorre el riu. La meitat nord pertany a la comarca del Baix Ebre, la del sud a la del Montsià.

L'itinerari que es proposa permet conèixer el marge esquerre. Es discorre dins dels límits del municipi de Deltebre, que agrupa les viles de la Cava i de Jesús i Maria.

És recomanable portar binocles i teleobjectius per poder abastar les aus des dels miradors situats durant el recorregut.

Cal situar-se al nucli de la Cava, al municipi de Deltebre. S'hi arriba des de diverses carreteres locals a partir de l'autopista AP-7 (sortida 40-Tortosa) o des de la N-340 en el tram comprès entre l'Aldea i Amposta.

El punt de sortida de l'excursió en bicicleta és l'Ecomuseu del Delta de l'Ebre, ubicat a la carretera TV-3454 d'Amposta a Deltebre, al costat de l'estació d'autobusos i prop de l'oficina d'informació turística i de l'alberg de joventut Antoni Batlle.

Es tracta d'un recorregut pràcticament pla que discorre a nivell del mar.

L'Ecomuseu del Delta de l'Ebre reprodueix els ambients naturals del delta: el riu, les llacunes, els arrossars i el bosc de ribera. Hi ha, a més, un recull de l'activitat humana que s'hi ha desenvolupat com la pesca, la navegació fluvial, la construcció de sèquies i canals o el cultiu de l'arròs. A l'aquari es poden observar les espècies de peixos i amfibis més característiques del delta.

© Palau Robert - Centre d'Informació de Catalunya