logo QR VIatgeaddictes
--- El web amb informació pràctica per al viatger independent i alternatiu ---
puntExcursions > Tarragona > la Ribera d'Ebre > Recorregut per les poblacions de Miravet i Tivissa

LA RIBERA D'EBRE

Recorregut per les poblacions de Miravet i Tivissa


 Fitxa tècnica
Ruta en cotxe o moto Ruta en cotxe o moto
Id ruta: 10057
Dificultat tècnica Dificultat tècnica: Molt baixa
Distància Distància: 52 km
Temps efectiu Temps efectiu: 6 hores
Circular  Circular:
Inici / final Inici / final: Móra d'Ebre
Coordenades GPS inici Coordenades GPS inici: 41.08826401, 0.63877718
Ruta senyalitzada Ruta senyalitzada:
Interès Interès: Cultura
 Descripció

Aquesta ruta recorre les viles de Miravet i Tivissa, riques tant pel seu passat històric com per la seva artesania.

El gran reclam d'aquest itinerari és el castell de Miravet, considerat com la millor obra dels templers a Catalunya. Però aquesta joia arquitectònica només és una de les moltes que amaga la comarca.

L'itinerari parteix de Móra d'Ebre, on s'ha d'agafar a migdia la carretera T-324 fins a Miravet.

De camí, es passa per Benissanet, poble envoltat de conreus d'arbres fruiters i hortalisses i on es poden veure les típiques sínies de la zona. Del poble destaca també el Museu d'Instruments Musicals Josep Serra i Castellví.

Miravet és una vila que s'estén per la falda d'una muntanya, protegida pel seu ancestral i impressionant castell. Val la pena passejar pels carrers de les Ferreries, del Castell, del Barranc, de Pol i Fosc tot admirant les cases de pedra exquisidament restaurades.

Dins d'aquesta vila de tradició ceramista molt antiga, hi ha dues esglésies: la de la Nativitat de la Mare de Déu, barroca però que després de la Guerra Civil va perdre el culte, i la de la Immaculada, edifici modern construït a l'eixample de Miravet.

El castell de Miravet és la millor obra templària del nostre país. Aquesta fortalesa es troba a 200 m d'altitud i va ser construïda al s. XII envoltada per unes grans muralles reforçades amb torres rectangulars a la part més alta.

Després d'haver visitat el castell, cal creuar el riu Ebre pel pas de barca que hi ha a Miravet. Ja a l'altra banda del riu, ens desplacem en direcció nord per la carretera de Móra d'Ebre (la C-12) i girem més endavant a la dreta (sud-est) per la C-44 fins a Tivissa.

Aquest poble posseeix un nucli antic molt interessant i la millor manera de descobrir els seus racons és passejar-s'hi. Cal veure el carrer de Collet, el portal d'Avall i la imprescindible església de Sant Jaume.

Tot seguit es pot agafar la carretera de Darmós (la TV-3031), que passa per la petita població de la Serra d'Almos, a l'oest de la serra de Llaberia. A la Serra d'Almos, es pot visitar l'església de Sant Domènec. Al poble de Darmós es pot donar un cop d'ull a l'església de Sant Miquel.

Després de visitar aquests dos poblets, cal tornar enrere fins a Móra d'Ebre tot passant per Móra la Nova, vila moderna i comercial. Fi de l'itinerari.

© Palau Robert - Centre d'Informació de CatalunyaAquest web utilitza galetes pròpies i de tercers per a millorar l'experiència de navegació dels seus usuaris. Si continua navegant considerarem que accepta el seu ús.Més informació