logo QR VIatgeaddictes
--- El web amb informació pràctica per al viatger independent i alternatiu ---
puntExcursions > Tarragona > el Baix Ebre > Recorregut cultural per la ciutat de Tortosa

EL BAIX EBRE

Recorregut cultural per la ciutat de Tortosa


 Fitxa tècnica
Ruta a peu Ruta a peu
Id ruta: 10019
Dificultat tècnica Dificultat tècnica: Baixa
Temps efectiu Temps efectiu: 4 hores
Circular  Circular:
Inici / final Inici / final: Tortosa
Coordenades GPS inici Coordenades GPS inici: 40.81502724, 0.52371805
Ruta senyalitzada Ruta senyalitzada:
Interès Interès: Cultura
 Descripció

La catedral i el castell de la Suda són només dues peces del gran tresor arquitectònic i artístic que ofereix Tortosa als seus visitants.

Per descobrir Tortosa, el que cal és iniciar la visita a la ciutat des del castell de la Suda, construïda al segle X.

Baixant del Castell i de camí cap a la catedral, al barri de Remolins, podrem visitar els Jardins del Príncep, un dels espais verds amb què compta la ciutat.

Des de la plaça de la Immaculada ens endinsem pels racons del Call jueu. Pel carrer Major de Sant Jaume i el de Santa Anna anirem cap a la catedral de Santa Maria i al Palau episcopal.

A través de la porta de l'Olivera sortirem a la plaça de la Cinta des d'on accedirem al portal del Romeu, antic accés a la ciutat. Tot just a la vora, al carrer de la Rosa, es troben els palaus Despuig i Oriol (s. XV) i el palau Capmany (s.XVIII).

Així, els punts d'interès són el castell de la Suda, la catedral, la capella de la Mare de Déu de la Cinta, el Museu Catedralici, el Palau Episcopal, el Palau Oliver de Boteller, el Palau Despuig, l'església dels Dolors, el Reial Monestir de la Puríssima Concepció Victòria, el monestir de Santa Clara, el col·legi de Sant Jordi i Sant Domènec, l'església de Sant Domènec, el col·legi de Sant Jaume i Sant Maties, els jardins del Príncep, la Llotja, el monument a la Batalla de l'Ebre, l''escorxador municipal i l'antic barri jueu.

La passejada per la ciutat s'acaba al Parc Municipal Teodor González, on cal destacar la gran varietat botànica que presenta la vegetació que hi ha. El Parc acull des del 1933 la Llotja medieval.

© Palau Robert - Centre d'Informació de Catalunya