logo QR VIatgeaddictes
--- El web amb informació pràctica per al viatger independent i alternatiu ---
puntExcursions > Tarragona > l'Alt Camp > Recorregut cultural pel nucli antic de Valls

L'ALT CAMP

Recorregut cultural pel nucli antic de Valls


 Fitxa tècnica
Ruta a peu Ruta a peu
Id ruta: 10006
Dificultat tècnica Dificultat tècnica: Molt baixa
Temps efectiu Temps efectiu: 4 hores
Circular  Circular:
Inici / final Inici / final: Plaça del Portal Nou, Valls
Coordenades GPS inici Coordenades GPS inici: 41.28286550, 1.24615440
Ruta senyalitzada Ruta senyalitzada:
Interès Interès: Cultura
 Descripció

Itinerari cultural pel barri antic de la ciutat de Valls que mostra el seu ampli patrimoni historicoartístic, entre el qual destaca la magnífica església arxiprestal de Sant Joan, l'edifici de l'Ajuntament i els carrers de la Cort i del Call.

Aquesta passejada per la capital del calçot pot complementar-se amb la visita al Museu de Valls, que acull una de les col·leccions d'obres d'art catalanes dels darrers temps -des del 1875 fins a l'actualitat- més importants del país.

Es comença la caminada a la plaça del Portal Nou, de Valls, on s'accedeix per la carretera N-240 venint de Tarragona o Lleida. A l'extrem nord de la plaça cal trencar a la dreta pel carrer dels Jueus i seguir pel carrer del Call.

Els punts d'interès, tots ells a Valls, són el call jueu, l'església de Sant Joan, la Plaça del Blat, la Casa de la Vila, el carrer de la Cort, la Casa de Santes Creus, la Capella del Roser, la Casa reformada per Cèsar Martinell, el Pati, l'hospital de Sant Roc, el Teatre Principal, el Monument als Xiquets de Valls, el Passeig dels Caputxins, el Santuari de la Mare de Déu del Lledó, la Biblioteca Popular, i el Museu de Valls.

© Palau Robert - Centre d'Informació de Catalunya