Viatgeaddictes
logo QR VIatgeaddictes
--- El web amb informació pràctica per al viatger independent i alternatiu ---
puntExcursions > Tarragona > la Ribera d'Ebre > Ruta en bici per la Reserva Natural de Sebes: de l'embassament de Flix al mas del Favó

RUTES LA RIBERA D'EBRE

Ruta en bici per la Reserva Natural de Sebes: de l'embassament de Flix al mas del Favó


 Fitxa tècnica

Ruta en btt Ruta en btt
Dificultat tècnica Dificultat tècnica: Baixa
Distància Distància: 14.8 km
Temps efectiu Temps efectiu: 1 hora
Desnivell pujada / baixada Desnivell pujada / baixada: +20 m. / -20 m
Circular  Circular:
Inici / final ruta Inici / final ruta: Polígon industrial Lo Rober, Flix
Interès Interès: Natura
Enllaç extern Enllaç extern: Fitxa ruta

 Descripció

Es recorre la ribera de l'Ebre per uns ombrívols i ben conservats paratges naturals de frondosa vegetació on destaquen les illes verges, petites extensions de terreny aïllades enmig del riu, com les de la Reserva Natural de Sebes, que, a causa de la seva inaccessibilitat, mantenen una gran riquesa biològica i possibiliten que nombroses espècies d'ocells hi facin vida.

La ruta s'inicia a Flix. Per arribar-hi s'ha de prendre la carretera C-12 fins al km 85, entre Ascó i Maials. Un cop a Flix s'ha de travessar l'Ebre pel pont de l'embassament i, just a l'altra banda, a la riba nord, es troba el polígon industrial de Lo Riber, on es pot deixar el cotxe i començar la ruta.

S'arriba al mas del Favó (km 7,29, 54 m) i, una mica més enllà (km 7,40, 50 m), en un revolt de la pista, es contempla el meandre que envolta Riba-roja. Es pot observar també un vell pas de cable utilitzat per creuar el riu Ebre. En aquest punt cal desfer el camí.

Els punts d'interès de la ruta els trobem als termes municipals de Flix (illes de l'Ebre a la Reserva Natural de Sebes, avifauna de l'entorn, vall de Sant Joan i riu Ebre) i de Riba-roja d'Ebre (meandre a prop de Riba-roja i el Mas d'en Favó).

© Palau Robert - Centre d'Informació de Catalunya

^top

RentalCars

COMUNITAT

facebooktwitterInstagramYoutube


2001-2020 © Viatgeaddictes.com [ Suanda, Yolanda & Toni ]. Tots els drets reservats
icona Viatgeaddictes
2001-2020 © Viatgeaddictes.com
Aquest web utilitza galetes per a millorar l'experiència de navegació dels seus usuaris. Si continues navegant considerem que acceptes el seu ús.Més informació