logo QR VIatgeaddictes
--- El web amb informació pràctica per al viatger independent i alternatiu ---
puntExcursions > Lleida > l'Urgell > Ruta dels castells de l'Urgell: de Montclar d'Urgell a Guimerà

L'URGELL

Ruta dels castells de l'Urgell: de Montclar d'Urgell a Guimerà


 Fitxa tècnica
Ruta en cotxe o moto Ruta en cotxe o moto
Id ruta: 10159
Dificultat tècnica Dificultat tècnica: Molt baixa
Distància Distància: 62 km
Temps efectiu Temps efectiu: 1 dia
Circular  Circular: No
Inici / final Inici / final: Montclar d'Urgell / Guimerà
Coordenades GPS inici Coordenades GPS inici: 41.84756325, 1.04220787
Ruta senyalitzada Ruta senyalitzada:
Interès Interès: Cultura
 Descripció

La comarca de l'Urgell és una terra on les gestes bèl·liques han jugat un paper important, motiu pel qual s'hi concentren un gran nombre de fortificacions que, traduïdes en castells, constitueixen un interessantíssim patrimoni monumental.

Aquest itinerari comença al castell de Montclar, situat a la població de Montclar d'Urgell, a on s'arriba des de Tàrrega en 25 km per la C-14 en direcció nord cap a Artesa de Segre).

Després es pren la C-14 en direcció sud cap a Montblanc i, passat Tàrrega, es trenca a l'esquerra per la carretera LV-2101 fins a Verdú, poble que alberga un altre castell susceptible de ser visitat.

A continuació es reprèn a l'est la C-14 fins a trencar a mà dreta per la L-201 fins a Maldà, on hi ha un castell del s. XI que fou destruït en part en el decurs de les guerres carlines. Des d'aquí es torna a l'encreuament amb la C-14 i tot seguit es pren a llevant la L-234 fins a Ciutadilla, on hi ha un castell que al s. XVI va ser transformat en palau renaixentista.

Finalment, es desfà el camí de nou fins a la C-14, que ara s'agafa a la dreta en direcció a Tàrrega per girar poc després també a mà dreta per la L-241 fins a Guimerà, on hi ha les restes d'un castell, la torre del qual, partida verticalment, domina la vall i marca des de lluny la silueta del poble.

© Palau Robert - Centre d'Informació de CatalunyaAquest web utilitza galetes pròpies i de tercers per a millorar l'experiència de navegació dels seus usuaris. Si continua navegant considerarem que accepta el seu ús.Més informació