Viatgeaddictes
logo QR VIatgeaddictes
--- El web amb informació pràctica per al viatger independent i alternatiu ---
puntExcursions > Lleida > la Noguera > Ruta del Montsec en cotxe: d'Os de Balaguer a Camarasa

RUTES LA NOGUERA

Ruta del Montsec en cotxe: d'Os de Balaguer a Camarasa


 Fitxa tècnica

Ruta en cotxe o moto Ruta en cotxe o moto
Dificultat tècnica Dificultat tècnica: Molt baixa
Distància Distància: 61 km
Temps efectiu Temps efectiu: 1 dia
Circular  Circular: No
Inici / final ruta Inici / final ruta: Os de Balaguer / Camarasa
Ruta senyalitzada Ruta senyalitzada:
Interès Interès: Natura / Cultura

 Descripció

Aquesta ruta ve configurada, d'una banda, per la majestuositat de la serralada del Montsec, travessada pels rius Noguera Pallaresa i Noguera Ribagorçana amb talls impressionants i feréstecs, com els congostos de Terradets i Mont-rebei, i de l'altra, per les aigües tranquil·les de dos grans embassaments, el de Camarasa i Sant Llorenç de Montgai, amb paratges rics en fauna i vegetació i terres de perfil dur, ribetejat per serrats abruptes.

El fet d'haver estat l'avantguarda de la Catalunya Vella i part important del Comtat d'Urgell va deixar empremta en viles, esglésies, monestirs i castells de gran importància artística.

La seva riquesa paleontològica, amb restes de petjades, fòssils i pintures prehistòriques, és notòria. Paradís per a la pràctica d'esports d'aventura, activitats com el vol lliure a la vall d'Àger, els esports aquàtics als embassaments, l'escalada a les parets de Terradets, la pràctica de l'espeleologia, el senderisme, la pesca... complementen aquesta variada oferta. La seva rica gastronomia conjuntament amb festes complementen favorablement l'oferta al visitant.

La ruta comença a Os de Balaguer (per arribar-hi des de Balaguer es pren la C-12 en direcció a Àger i es trenca a l'esquerra per la L-910), antiga vila on destaquen les ruïnes del castell d'Os i l'església barroca de Sant Miquel. No gaire lluny, hi ha la cova dels Vilars, on hi ha pintures rupestres (edat de bronze).

L'itinerari proposat finalitza a Camarasa, nucli urbà medieval amb carrers estrets, costeruts i antics portals d'accés que conserva les ruïnes de l'església romànica de Sant Miquel.

Els punts d'interès d'aquesta ruta els trobem als termes municipals de Camarasa (Embassaments de Sant Llorenç de Montgai i de Camarasa, Església de Sant Miquel, Nucli urbà de Camarasa i la Baronia de Sant Oïsme i Fontllonga), Avellanes i Santa Linya (Poble de les Avellanes), Os de Balaguer (Castell d'Os, Monestir de Santa Maria de Bellpuig de les Avellanes, i Cova dels Vilars), i Àger (Col·legiata de Sant Pere, Congost de Mont-rebei, Vall d'Àger, Església de Sant Vicenç, i Restes del castell d'Àger).

© Palau Robert - Centre d'Informació de Catalunya

^top

RentalCars

COMUNITAT

facebooktwitterInstagramYoutube


2001-2020 © Viatgeaddictes.com [ Suanda, Yolanda & Toni ]. Tots els drets reservats
icona Viatgeaddictes
2001-2020 © Viatgeaddictes.com
Aquest web utilitza galetes per a millorar l'experiència de navegació dels seus usuaris. Si continues navegant considerem que acceptes el seu ús.Més informació