logo QR VIatgeaddictes
--- El web amb informació pràctica per al viatger independent i alternatiu ---
puntExcursions > Lleida > el Pallars Jussà > Ruta a peu d'Espui a Filià i Cabdella

EL PALLARS JUSSÀ

Ruta a peu d'Espui a Filià i Cabdella


 Fitxa tècnica
Ruta en btt Ruta en btt
Id ruta: 10106
Dificultat tècnica Dificultat tècnica: Alta
Distància Distància: 21.11 km
Temps efectiu Temps efectiu: 2 hores 20 minuts
Desnivell pujada / baixada Desnivell pujada / baixada: +850 m. / -850 m
Circular  Circular:
Inici / final Inici / final: Inici de la pista a Filià, Espui
Coordenades GPS inici Coordenades GPS inici: 42.45743463, 0.98952996
Ruta senyalitzada Ruta senyalitzada:
Interès Interès: Natura / Cultura / Esport
Enllaç extern Enllaç extern: Fitxa ruta
 Descripció

Destacat itinerari circular en BTT que permet recórrer les pistes que uneixen el poble d'Espui amb Cabdella, tot travessant l'Espai d'Interès Natural de Filià i passant per l'ermita de la Mare de Déu de Far i la mateixa església romànica de Sant Julià d'Espui.

La Vall de Capdella, originària del Flamisell, ha restat quasi desconeguda per a la majoria d'excursionistes, tot y ser un dels racons més interessants que poden admirar-se en el Pirineu català.

Amb la recent construcció de l'estació d'esquí de Filià l'entorn natural està experimentant l'adaptació a les dimensions de l'impacte que genera.

Per arribar al punt de partida cal prendre la carretera N-260 fins al punt km 319, a Senterada, on se segueix per la L-503 en direcció a Cabdella durant 18 km fins al desviament d'Espui.

L'itinerari surt de la carretera d'accés al poble, abans d'entrar-hi, a l'inici de la pista a Filià. Prop del cementiri, i al costat de l'ermita Verge de les Neus, hi ha una banderola que indica el recorregut a seguir. Cal prendre la pista que comença a mà dreta fins a l'ermita de la Mare de Déu de Far.

Elements d'especial interès en la ruta: Església de Sant Vicenç de Cabdella (construcció romànica a cavall dels segles XI-XII situada en un indret preeminent, sobre la vall, coronant el poble i visible des de diferents punts); Església de Sant Julià d'Espui (datada a la segona meitat del segle XI); Ermita de la Mare de Déu de Far (temple que ofereix una bona panoràmica de part de la capçalera de la vall).

© Palau Robert - Centre d'Informació de Catalunya