Viatgeaddictes
logo QR VIatgeaddictes
--- El web amb informació pràctica per al viatger independent i alternatiu ---
puntExcursions > Lleida > l'Urgell > Recorregut pel Romànic de l'Urgell: de Tàrrega a Guimerà

RUTES L'URGELL

Recorregut pel Romànic de l'Urgell: de Tàrrega a Guimerà


 Fitxa tècnica

Ruta en cotxe o moto Ruta en cotxe o moto
Dificultat tècnica Dificultat tècnica: Molt baixa
Distància Distància: 18 km
Temps efectiu Temps efectiu: 5 hores
Circular  Circular: No
Inici / final ruta Inici / final ruta: Tàrrega / Guimerà
Interès Interès: Cultura

 Descripció

Recorregut que mostra el patrimoni arquitectònic del terme municipal de Guimerà, com les restes gòtiques del convent de Vallsanta, el santuari de la Bovera i el nucli antic i castell de la vila de Guimerà.

Des de Tàrrega, agafem a migdia la carretera C-14 i, al coll de la Portella, trenquem a l'esquerra per la L-241 en direcció a Guimerà. Pocs quilòmetres abans d'arribar-hi, podem admirar, a mà dreta, les interessants restes del castell de Ciutadilla, i una mica més endavant, a peu de carretera, les restes gòtiques del convent de Vallsanta.

Més enllà, a mà esquerra hi ha un camí que, aproximadament en 2 km, duu a un turó des d'on es divisa un extens panorama i s'hi s'aixeca el santuari de la Mare de Déu de la Bovera, amb les restes romàniques del claustre de l'antic convent de monges del Cister, del s. XII, dependent de Vallbona.

Si tornem a baixar fins a la carretera, 1 km més endavant trobem Guimerà, exemple paradigmàtic de vila medieval que s'escapa escalonada pel vessant de la serra i que va ser declarada conjunt historicoartístic l'any 1975. Guimerà és una població amb infinitat de racons suggestius: places, escales, arcs, porxos i finestrals de sabor medieval.

Fem a peu l'ascensió fins al castell pels costeruts i atractius carrers del poble i el corresponent descens fins a tornar al peu de carretera, punt on finalitza l'itinerari proposat.

© Palau Robert - Centre d'Informació de Catalunya

^top

RentalCars

COMUNITAT

facebooktwitterInstagramYoutube


2001-2020 © Viatgeaddictes.com [ Suanda, Yolanda & Toni ]. Tots els drets reservats
icona Viatgeaddictes
2001-2020 © Viatgeaddictes.com
Aquest web utilitza galetes per a millorar l'experiència de navegació dels seus usuaris. Si continues navegant considerem que acceptes el seu ús.Més informació