logo QR VIatgeaddictes
--- El web amb informació pràctica per al viatger independent i alternatiu ---
puntExcursions > Lleida > l'Urgell > De Tàrrega a Montfalcó d'Ossó pel Pilar d'Almenara

L'URGELL

De Tàrrega a Montfalcó d'Ossó pel Pilar d'Almenara


 Fitxa tècnica
Ruta en cotxe o moto Ruta en cotxe o moto
Id ruta: 10152
Dificultat tècnica Dificultat tècnica: Molt baixa
Distància Distància: 40 km
Temps efectiu Temps efectiu: 2 dies
Circular  Circular: No
Inici / final Inici / final: Tàrrega / Montfalcó d'Ossó
Coordenades GPS inici Coordenades GPS inici: 41.64640005, 1.13935900
Ruta senyalitzada Ruta senyalitzada:
Interès Interès: Natura / Cultura
 Descripció

Ruta pels pobles i viles de la serra d'Almenara que permet admirar el seu paisatge i la riquesa del seu patrimoni arquitectònic.

Es proposa una primera visita a Tàrrega i, a continuació, un itinerari pels pobles de la banda septentrional de la comarca.

Els punts d'interès d'aquesta ruta els trobem a Tàrrega (nucli antic, església de Santa Maria de l'Alba, l'Ajuntament, Palau dels Marquesos de la Floresta, Creu de terme, plaça de Sant Antoni, Museu Comarcal de l'Urgell i Parc de Sant Eloi).

Després la ruta continúa per Agramunt (el Pilar d'Almenara, nucli antic, portalada de l'església de Santa Maria, plaça Mercadal, Casa de la Vila, i l'Espai Guinovart), Anglesola (església de Sant Pau de Narbona, Museu del Carro de Pagès, Carrer Major i església d'Anglesola), Puigverd d'Agramunt (castell i molí medieval), Tornabous (la Casa del Comú, serra d'Almenara i el jaciment del Molí d'Espígol), i Montfalcó d'Ossó (Torre de Montfalcó).

Des de Montfalcó d'Ossó se segueix cap al sud-oest per aquesta mateixa carretera secundària fins a enllaçar més endavant amb la C-14, que per l'esquerra, i passant per Claravalls, torna a Tàrrega, on s'acaba l'itinerari.

© Palau Robert - Centre d'Informació de Catalunya