Viatgeaddictes
logo QR VIatgeaddictes
--- El web amb informació pràctica per al viatger independent i alternatiu ---
puntExcursions > Lleida > la Segarra > De Cervera a Montpaó a peu o en bici

RUTES LA SEGARRA

De Cervera a Montpaó a peu o en bici


 Fitxa tècnica

Ruta a peu Ruta a peu
Dificultat tècnica Dificultat tècnica: Mitjana
Distància Distància: 14 km
Temps efectiu Temps efectiu: 3 hores 30 minuts
Desnivell pujada / baixada Desnivell pujada / baixada: +310 m. / -310 m.
Circular  Circular:
Inici / final ruta Inici / final ruta: Plaça de Santa Anna, Cervera
Ruta senyalitzada Ruta senyalitzada:
Interès Interès: Natura / Cultura
Enllaç extern Enllaç extern: Fitxa ruta

 Descripció

Recorregut a peu o en BTT (en dos llocs puntuals, situats a la sortida de Cervera i a la baixada a l'Ondara, caldrà baixar de la bicicleta) pel sud de la Segarra i ascensió al serrat de Montpaó, des d'on es divisa bona part de l'entorn comarcal.

Després de fer l'itinerari cal visitar el magnífic nucli antic de Cervera, on destaquen les places i els carrerons adossats a l'entorn de les muralles, la Universitat, la Paeria, les esglésies de Sant Antoni, Santa Maria i Sant Joan i el gran edifici modernista del Sindicat Agrícola de la Farinera.

En els propers anys, el paisatge de la Segarra canviarà mercès al sistema de reg Segarra-Garrigues, l'obra hidràulica més ambiciosa que s'ha plantejat a Catalunya des de la construcció del canal d'Urgell al segle XIX. Un canal de 85 km de llargada connectarà l'embassament de Rialb (Noguera) amb l'embassament de l'Albagés (Garrigues), dibuixant un arc paral'lel al canal d'Urgell.

A Cervera, capital de la comarca, s'hi pot arribar utilitzant l'autovia A-2 o la C-25, l'Eix Transversal. La ciutat disposa, també, d'estació de tren de la línia R12, serveis regionals de Rodalies de Catalunya Barcelona-Manresa-Lleida. L'itinerari comença a la plaça de Santa Anna de Cervera, al bell mig del centre històric de la ciutat. El recorregut està senyalitzat com a PR-C-141, Circuit Sud de Cervera, amb marques blanques i grogues.

Els punts d'interès de la ruta els trobem dins del terme municipal de Cervera: nucli històric de Cervera, església de Sant Pere el Gros, la vall d'Ondara, Edifici del Sindicat Agrícola, Els plans de Cervera.

© Palau Robert - Centre d'Informació de Catalunya

^top

RentalCars

COMUNITAT

facebooktwitterInstagramYoutube


2001-2020 © Viatgeaddictes.com [ Suanda, Yolanda & Toni ]. Tots els drets reservats
icona Viatgeaddictes
2001-2020 © Viatgeaddictes.com
Aquest web utilitza galetes per a millorar l'experiència de navegació dels seus usuaris. Si continues navegant considerem que acceptes el seu ús.Més informació