Viatgeaddictes
logo QR VIatgeaddictes
--- El web amb informació pràctica per al viatger independent i alternatiu ---
puntExcursions > Lleida > el Pallars Sobirà > Carros de Foc (etapa 3). Del refugi Josep Maria Blanc al d'Amitges

RUTES EL PALLARS SOBIRÀ

Carros de Foc (etapa 3). Del refugi Josep Maria Blanc al d'Amitges


 Fitxa tècnica

Ruta a peu Ruta a peu
Dificultat tècnica Dificultat tècnica: Alta
Distància Distància: 12.13 km
Temps efectiu Temps efectiu: 4 hores 50 minuts
Desnivell pujada / baixada Desnivell pujada / baixada: +960 m. / -890 m
Circular  Circular: No
Inici / final ruta Inici / final ruta: Refugi Josep Maria Blanc / Refugi d'Amitges
Ruta senyalitzada Ruta senyalitzada: Parcialment
Interès Interès: Natura / Esport
Enllaç extern Enllaç extern: Fitxa ruta

 Descripció

Carros de Foc és una travessa circular que enllaça els 9 refugis guardats del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.

L'itinerari, nascut i ideat pels guardes l'any 1987, ha estat un èxit de participants des del primer moment i ha esdevingut un referent de posteriors productes senderistes.

Es presenta en dues modalitats no excloents entre si segons si es planteja amb una finalitat esportiva o bé lúdica: en menys de 24 h, la sky running, i sense límit de temps dins la temporada (de principis de juny a finals de setembre).

La travessa Carros de Foc s'ha dividit en cinc etapes sortint des del refugi Ventosa i Calvell en el sentit contrari al de les agulles del rellotge tenint en compte la longitud i el desnivell acumulat de cadascuna, essent assumible per a un senderista habituat a la muntanya i amb bona forma física i sentit de l'orientació.

Tanmateix, pot iniciar-se des de qualsevol dels refugis i en la direcció que es desitgi. Es pot accedir a les poblacions pròximes en transport públic (autobusos Alsina Graells).

Durant la ruta es gaudeix d'uns paisatges força contrastats: feréstecs, solitaris i de nua vegetació al voltant del refugi d'Amitges i a la valleta Seca, entre la serra de Monestero i els imponents contraforts occidentals dels Encantats, i de frondosos i extensos boscos de pi negre -els dels Fangassals i de Samboiné- a migdia del refugi Ernest Mallafré.

Per una altra banda, l'estany de Sant Maurici i el relleu dels Encantats configuren l'estampa més reconeguda del parc nacional i dels Pirineus catalans i en són, gràcies al seu fàcil accés des d'Espot, dels indrets més visitats. Les espectaculars i verticals agulles d'Amitges, vora el refugi homònim, tancaran de forma esplèndida aquesta magnífica caminada.

Per fer el recorregut entre els refugis Josep Maria Blanc i Ernest Mallafré es pot escollir la variant més fàcil, freqüentada i millor marcada que passa pel coll de Monestero i discorre per la bucòlica vall del mateix nom.

Aquets 3ª etapa té el seu inici al refugi Josep Maria Blanc, reprenent a l'esquerra la pista de davant -per on s'arribà l'etapa anterior-, senyalitzada com a GR 11-20, que cal deixar de seguida (km 0,37, 2314 m) per trencar a l'esquerra per sobre de la presa de l'estany Tort de Peguera (en cas de baixar-hi molta aigua, s'ha de creuar el riu per un corriol paral·lel de sota).

Al cap d'11,39 km de caminada s'arriba a l'estany de les Obagues de Ratera i pos després es passa pel costat de la font de les Marmotes per acabar la jornada en el refugi d'Amitges, a 12,13 km de l'inici i a una alçada de 2.364 metres.

Davant d'aquest refugi trobareu l'estany Gran d'Amitges, enmig d'un feréstec i salvatge indret de roques i pics entre els quals les imponents agulles d'Amitges són les veritables protagonistes.

© Palau Robert - Centre d'Informació de Catalunya

^top

RentalCars

COMUNITAT

facebooktwitterInstagramYoutube


2001-2020 © Viatgeaddictes.com [ Suanda, Yolanda & Toni ]. Tots els drets reservats
icona Viatgeaddictes
2001-2020 © Viatgeaddictes.com
Aquest web utilitza galetes per a millorar l'experiència de navegació dels seus usuaris. Si continues navegant considerem que acceptes el seu ús.Més informació