logo QR VIatgeaddictes
--- El web amb informació pràctica per al viatger independent i alternatiu ---
puntExcursions > Lleida > el Solsonès > Ascensió al Pedró dels Quatre Batlles, el puig de les Morreres i els Orriets des del refugi Bages

EL SOLSONÈS

Ascensió al Pedró dels Quatre Batlles, el puig de les Morreres i els Orriets des del refugi Bages


 Fitxa tècnica
Ruta a peu Ruta a peu
Id ruta: 10144
Dificultat tècnica Dificultat tècnica: Alta
Distància Distància: 18.9 km
Temps efectiu Temps efectiu: 4 hores 50 minuts
Desnivell pujada / baixada Desnivell pujada / baixada: +825 m. / -825 m.
Circular  Circular:
Inici / final Inici / final: Refugi Bages, Port del Comte
Coordenades GPS inici Coordenades GPS inici: 42.17077699, 1.56428117
Ruta senyalitzada Ruta senyalitzada: Parcialment
Interès Interès: Natura / Esport
Enllaç extern Enllaç extern: Fitxa ruta
 Descripció

El pic del Pedró dels Quatre Batlles, sostre del Solsonès coronat a l'excursió, pertany a la serra del Port del Comte, massís que compta amb un bell paisatge d'alta muntanya on comparteixen espai prats alpins, verdes valls i densos boscos de carrascars, roures i, a les cotes més altes, de pi negre.

Des del cim s'albira una dilatada panoràmica que abasta el Puigmal, les serres litorals, la serra del Verd, la vall de Lord i la plana del Solsonès.

S'accedeix al complex turístic del Port del Comte per un tram asfaltat de 8 km que remunta cap al nord-est des de la carretera de Solsona a Sant Llorenç de Morunys (la LV-4241b), a l'alçada de coll de Jou, fins a les pistes d'esquí alpí de Port del Comte.

Cal passar els aparcaments de l'entrada de l'estació, arribar a l'hotel de peu de pistes de Prat Donadó, i pujar 300 m cap al sud fins al refugi del Centre Excursionista del Bages (1.780 m), al costat de les pistes. Si no hi ha lloc, es deixa el cotxe als aparcaments de l'estació.

Un cop al coll (2.280 metres d'alçada, 7,7 km), a les 2 hores i quart de la sortida, al costat de dos telesquís, es fa cap a l'oest per un tram carener en direcció a la tossa Pelada (2.378 m, 8,7 km, 2 h 30 min), des d'on es pot veure tot l'Alt Urgell.

Davant mateix, al sud, separat per un coll (2.340 m), es troba el Pedró dels Quatre Batlles situat ara darrere de la tossa Pelada, que retorna la perspectiva sobre el Solsonès. Es fa el cim, de 2.383 m d'altitud, als 9,5 km i a les 2 h i 50 min. Des d'aquí les vistes són magnífiques i comprenen els cims del Pallars, les serres de la vall del Segre, les serres litorals del sud i gran part dels Pirineus.

La tornada es pot fer pel mateix camí d'anada (2 h; 4 h 50 min en total), però es proposen dues possibilitats diferents. La primera, fent una volta per la Bòfia i l'aparcament de l'Estivella -clot de la Vall (2 h de tornada, 4 h 50 min en total). Des del Pedró dels Quatre Batlles cal descendir al sud fins al cim del Vulturó (2.348 m), que des d'aquí dalt és un pla. D'allà, girar al sud-oest, una mica a la dreta, cap al portell del Llop (2.140 m).

La segona opció allarga uns 10 min la tornada, però obre perspectives. A la Bòfia, en lloc de girar cap al nord-est, es gira lleugerament a l'esquerra, a l'est, per dirigir-se al coll del portell de l'Ós (2.080 m, 14 km), des d'on es remunta el puig de les Morreres (2.212 m, 14,9 km, 4 h 5 min), situat al sud-est. El camí va voltant la suau carena primer al sud, girant progressivament al sud-est i, finalment, a l'est. Des del cim, la vista sobre Sant Llorenç de Morunys, el santuari de Lord, l'altiplà de Busa i el Solsonès és esplèndida.

© Palau Robert - Centre d'Informació de CatalunyaAquest web utilitza galetes pròpies i de tercers per a millorar l'experiència de navegació dels seus usuaris. Si continua navegant considerarem que accepta el seu ús.Més informació