logo QR VIatgeaddictes
--- El web amb informació pràctica per al viatger independent i alternatiu ---
puntExcursions > Barcelona > el Moianès > Castellterçol: itinerari pel poble i el seu entorn

EL MOIANÈS

Castellterçol: itinerari pel poble i el seu entorn


 Fitxa tècnica
Ruta a peu Ruta a peu
Id ruta: 10338
Dificultat tècnica Dificultat tècnica: Baixa
Distància Distància: 4.1 km
Temps efectiu Temps efectiu: 1 hora
Desnivell pujada / baixada Desnivell pujada / baixada: +150 m. / -150 m.
Circular  Circular:
Inici / final Inici / final: Castellterçol
Coordenades GPS inici Coordenades GPS inici: 41.75132949, 2.11966806
Ruta senyalitzada Ruta senyalitzada: Parcialment
Interès Interès: Natura / Cultura
Tipologia Tipologia: Ruta a peu en família
Enllaç extern Enllaç extern: Fitxa ruta
 Descripció

Itinerari que descobreix el patrimoni històric i arquitectònic de les rodalies de Castellterçol, població situada a l'altiplà del Moianès amb una llarga tradició d'estiueig.

Al poble es pot visitar la Casa Museu Prat de la Riba, casa natal d'aquest insigne polític català, fill de la vila, l'església de Sant Fruitós i, als afores, el castell i l'ermita de Sant Miquel.

Al llarg del casc urbà, es troben cases senyorials amb detalls arquitectònics a les façanes dignes de ser contemplats com el palau del Marquès d'en Dou, al carrer de Barcelona, el Tint, al carrer del Quadró, el casal Comes... Cal no oblidar-se de donar un volt pel carrer de Baix i pel de Sant Llogari.

Si, a més, la visita al poble de Castellterçol s'escau amb la Festa Major d'Estiu (el quart diumenge d'agost), es pot veure com es balla la Dansa de Castellterçol i el Ball del Ciri, una vella i esperada tradició de caire cerimoniós, seriós i elegant declarada l'any 1985 Festa Tradicional d'Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya.

Per arribar a Castellterçol des de Granollers, cal desplaçar-se a la població veïna de Canovelles i prendre a ponent la carretera C-1415b fins a Caldes de Montbui, des d'on se segueix en direcció N per la C-59 fins al poble. Se surt de Castellterçol per la carretera de Granera (la BV-1245), s'agafa a mà esquerra el carrer Diputació i, una mica més avall, hi ha el pavelló municipal, on es pot estacionar el vehicle.

Els punts d'interès de la ruta proposada, tots ells situats dins del terme municipal de Castellterçol, són: església de Sant Fruitós, Casa Museu Prat de la Riba, Poua de Can Revitllat, Font del Prat del Pou, i el Castell i ermita de Sant Miquel.

© Palau Robert - Centre d'Informació de Catalunya