Viatgeaddictes
logo QR VIatgeaddictes
--- El web amb informació pràctica per al viatger independent i alternatiu ---
puntExcursions > Barcelona > el Bages > Ascensió a Sant Jeroni, el cim més alt de la muntanya de Montserrat

RUTES EL BAGES

Ascensió a Sant Jeroni, el cim més alt de la muntanya de Montserrat


 Fitxa tècnica

Ruta a peu Ruta a peu
Dificultat tècnica Dificultat tècnica: Mitjana
Distància Distància: 7.2 km
Temps efectiu Temps efectiu: 2 hores
Desnivell pujada / baixada Desnivell pujada / baixada: +350 m. / -350 m.
Circular  Circular:
Inici / final ruta Inici / final ruta: Monestir de Montserrat
Ruta senyalitzada Ruta senyalitzada:
Interès Interès: Natura / Cultura
Enllaç extern Enllaç extern: Fitxa ruta

 Descripció

Coronar el cim més alt de la muntanya de Montserrat (1.236 m) no és cap proesa; al contrari, des de Sant Joan, i ja havent fet la pujada més forta amb el funicular, el camí que hi porta és planer i únicament els 10 últims minuts ofereixen una certa pujada, llevat d'algun altre petit tram de camí.

L'itinerari comença al monestir de Montserrat. S'hi pot arribar en vehicle des de Monistrol de Montserrat per la carretera BP-1121, població comunicada per l'autovia C-16 o la C-55 amb Manresa, Terrassa i Martorell, o per can Maçana des del Bruc per l'autovia A-2 i la carretera BP-1103.

També es pot accedir al monestir amb telefèric des de l'estació de tren Montserrat-Aeri dels FFCC de la Generalitat o amb el cremallera des de Monistrol.

Des del monestir cal adreçar-se al funicular de Sant Joan i prendre'l fins a dalt de tot (també s'hi pot accedir pujant a peu afegint uns 300 m de desnivell positiu a la ruta).

Abans de començar a caminar, es recomana la visita de l'exposició del Parc Natural de la Muntanya de Montserrat, situada al pis de dalt de l'edifici de l'estació superior. L'itinerari a peu comença a la dreta mateix del pla de les Taràntules (976 m), a la sortida de l'estació superior del funicular.

Alguns dels punts d'interès de la ruta els trobem a Monistrol de Montserrat (Cim de Sant Jeroni, Cap de Mort, Panoràmica de les Roques de Sant Salvador, Funicular de Sant Joan i Capella de Sant Jeroni) i també a Collbató (Ermita de Sant Jaume).

© Palau Robert - Centre d'Informació de Catalunya

^top

RentalCars

COMUNITAT

facebooktwitterInstagramYoutube


2001-2020 © Viatgeaddictes.com [ Suanda, Yolanda & Toni ]. Tots els drets reservats
icona Viatgeaddictes
2001-2020 © Viatgeaddictes.com
Aquest web utilitza galetes per a millorar l'experiència de navegació dels seus usuaris. Si continues navegant considerem que acceptes el seu ús.Més informació