logo QR VIatgeaddictes
--- El web amb informació pràctica per al viatger independent i alternatiu ---
puntLlibres de viatge > Viaje al Japón, de Rudyard Kipling

BIBLIOTECA DE VIATGES

Llibre: Viaje al Japón, de Rudyard Kipling

Fitxa i comentari de l'obra Viaje al Japón, de Rudyard Kipling



Viaje al Japón

Rudyard Kipling

Edició: 2011, Editorial Laertes

Idioma: Espanyol

ISBN: 978-8475847122

Pàgs: 204

Rudyard Kipling fou novel·lista, poeta, brillant periodista i un dels grans autors de narrativa breu en llengua anglesa, a més d'un incansable viatger.

Va abandonar la seva Índia natal per a recórrer el sud-est asiàtic, camí que el dugué fins al Japó, país que va visitar entre abril i maig de 1889.

En aquesta època el Japó es debatia entre l'occidentalizació i les seves pròpies tradicions, pel que la casualitat va fer de Kipling un dels poquíssims grans escriptors occidentals que van poder contemplar i descriure el Japó modern en els moments mateixos de la seva gestació, en ple període revolucionari Meiji.

En aquest amè text de Kipling, el ritme de narració marcat pel seu autor captiva al lector, mitjançant una combinació sostinguda de genial ironia i de brillants pinzellades descriptives.

Kipling contrasta el Japó tradicional, farcit de refinada bellesa, amb les reformes modernitzadores d'un país que, sense perdre consciència de la seva riquesa estètica i la seva originalitat, adopta a marxes forçades models occidentals.

I tot això amanit amb les seves peculiars idees sobre l'ordre imperial anglès de l'època, doncs no s'ha d'oblidar que Kipling es va formar en l'ambient de l'elit anglesa de l'Índia colonial. Finalment, l'assaig introductori i les notes del novel·lista i assagista Emili Olcina, autor també de la traducció, eixampla i enriqueix el panorama del conjunt del llibre situant el viatge de Kipling al Japó en tots els seus contextos: històric, polític, biogràfic i literari. Per tot això i més es tracta d'una obra molt recomanable.

Comentat per Viatgeaddictes