logo QR VIatgeaddictes
--- El web amb informació pràctica per al viatger independent i alternatiu ---
puntLlibres de viatge > Viaje a los confines de la Tierra, de Robert D. Kaplan

BIBLIOTECA DE VIATGES

Llibre: Viaje a los confines de la Tierra, de Robert D. Kaplan

Fitxa i comentari de l'obra Viaje a los confines de la Tierra, de Robert D. Kaplan



Viaje a los confines de la Tierra

Robert D. Kaplan

Edició: 1997, Ediciones B

Idioma: Espanyol

ISBN: 978-8440679826

Pàgs: 672

Robert D. Kaplan, especialment en la seva etapa com a reporter de la revista nord-americana The Atlantic Monthly, va recórrer com un humil viatger, amb una motxilla i un bloc de notes, zones que patien conflictes o eren presa de dictadures sanguinàries i greus problemes socioeconòmics.

En aquest llibre ens mostra el viatge i l'anàlisi sobre el terreny de diverses parts de l'Àfrica Occidental, Iran, Egipte, Pakistan, Índia, i el Sud-est Asiàtic.

Amb cada capítol llegit es pot entendre millor els conflictes i problemes de molts d'aquests llocs que ja no solen ser notícia per fams, conflictes bèl·lics o cops d'estat.

Kaplan impressiona per la seva fàcil, precisa i rica prosa; per la seva capacitat per a entendre persones i conflictes llunyans; i, molt especialment, per a emmarcar fets presents en la història. La seva formació històrica és rellevant, com ho és la seva facilitat per a recórrer al passat per a explicar el present.

I tal com explica ell mateix les seves idees i llibres sorgeixen de l'experiència personal, on el camp d'anàlisi és el món real, les vides de milions d'éssers humans que segueixen patint la injustícia, la falta de oportunitats i les dures penalitats d'un sistema cruel i atroç.

Per la seva extensió i contingut aquest llibre requereix una lectura pausada i sense presses per a poder assaborir la seva descripció matisada i intel·ligent.

Comentat per Viatgeaddictes