logo QR VIatgeaddictes
--- El web amb informació pràctica per al viatger independent i alternatiu ---
puntLlibres de viatge > Viage del Comandante Byron al rededor del mundo, de John Byron

BIBLIOTECA DE VIATGES

Llibre: Viage del Comandante Byron al rededor del mundo, de John Byron

Fitxa i comentari de l'obra Viage del Comandante Byron al rededor del mundo, de John Byron



Viage del Comandante Byron al rededor del mundo

John Byron

Edició: 1769 (facsímil), Extramuros Edición S.L.

Idioma: Espanyol

ISBN: 978-84-935405-3-1

Pàgs: 268

Amb el llarg títol de Viage del Comandante Byron al rededor del mundo. En el qual se da noticia de varios paises, de las costumbres de sus habitantes, de las plantas, y animales extraños que se crian en ellos: juntamente con una descripción muy circunstanciada del Estrecho de Magallanes, y de cierta nacion de gigantes, en aquesta obra el comandant anglès John Byron (avi de Lord Byron, el celebèrrim poeta romàntic) plasma el viatge d'exploració al voltant del globus que va realitzar entre 1764 i 1766, comandant el vaixell HMS Dolphin.

En ella recull les seves impressions i un interesantíssim repertori de detallades descripcions de la flora, fauna i pobladors de les diferents regions que recorre en la seva missió secreta oficial a la recerca dels gegants patagons que suposadament habitaven la zona sud del continent americà.

L'obra va ser impresa en espanyol per primera vegada al 1769 i compte amb la inestimable traducció de Casimiro Gómez de Ortega (1741-1818), eminent botànic, mèdic i farmacèutic espanyol, que a més de traduir també va ampliar el text amb notes de caràcter científic i va afegir un precís mapa desplegable de l'Estret de Magallanes.

L'edició que ens ocupa és un facsímil que reprodueix l'obra impresa a Espanya al 1769. Es tracta d'una interessant lectura perquè ens permet descobrir, a partir dels propis comentaris del comandant Byron i dels afegits del traductor, com eren racons del planeta tan exòtics llavors com l'extrem sud de la Patagònia, les illes del Pacífic, l'illa de Java, el Cap de Bona Esperança o les illes atlàntiques de Cap Verd i Madeira. A través d'ells percebem també com era la forma de pensar i els coneixements existents a mitjans del s. XVIII.

Comentat per Viatgeaddictes