logo QR VIatgeaddictes
--- El web amb informació pràctica per al viatger independent i alternatiu ---
puntLlibres de viatge > Tubabu. A la Corba del Níger, de Carme Villabona

BIBLIOTECA DE VIATGES

Llibre: Tubabu. A la Corba del Níger, de Carme Villabona

Fitxa i comentari de l'obra Tubabu. A la Corba del Níger, de Carme Villabona



Tubabu. A la Corba del Níger

Carme Villabona

Edició: 2002, Editorial Empúries

Idioma: Català

ISBN: 978-8475969329

Pàgs: 224

Tubabu (paraula que fa referència als blancs en llengües bambara i diula) ens endinsa en la vida quotidiana de la Corba del Níger, al llarg d'un viatge en què el lector es veu immers en un recorregut per Mali (les ribes del Bani i del Níger, indrets com Tombuctú, Irelly o Songho, al país dogon) i Burkina Faso.

Aquest llibre és el resultat, en realitat, de diversos viatges de l'autora a aquests dos països i en ells el protagonisme recau en la manera de viure dels seus habitants i també en els seus paisatges, defugint la temptació del paternalisme i l'exotisme.

No és pròpiament un llibre de viatges entès en el sentit de guia, però creiem igualment que pot resultar molt atractiu al viatger sensible que va més enllà de paisatges o monuments fotogènics.

Al final del llibre s'adjunta un petit glossari de termes que van apareixent al llarg del relat i que corresponen, en general, a mots emprats per la població local en les seves respectives llengües. Es tracta, doncs, d'un relat interessant i amè que ens dóna a conèixer la realitat d'aquesta zona de l'Àfrica sota la mirada sensible, respectuosa i encuriosida de la seva autora.

Comentat per Viatgeaddictes