logo QR VIatgeaddictes
--- El web amb informació pràctica per al viatger independent i alternatiu ---
puntLlibres de viatge > Tres anys a les Noves Hèbrides, de Manuel Bosch Barrett

BIBLIOTECA DE VIATGES

Llibre: Tres anys a les Noves Hèbrides, de Manuel Bosch Barrett

Fitxa i comentari de l'obra Tres anys a les Noves Hèbrides, de Manuel Bosch Barrett



Tres anys a les Noves Hèbrides

Manuel Bosch Barrett

Edició: 2009, Editorial Alquería

Idioma: Català

ISBN: 978-84-937062-9-6

Pàgs: 192

Al 1935, l'advocat barceloní Manuel Bosch Barrett fou nomenat president del Tribunal Mixt de les Noves Hèbrides (avui Vanuatu), un remot arxipèlag del Pacífic Sud que per aquella època es disputaven britànics i francesos.

Amb aquest insòlit encàrrec, Manuel Bosch va salpar de Barcelona al febrer de 1936 per a emprendre el llarg i apassionant viatge que relata aquest llibre.

En ell ens explica amb detall cadascuna de les diverses escales de la seva singladura: Port Said, Djibouti, Ceilan, Singapur, Saigon, Hong Kong, Canton, Macao, Java, Bali, o Nova Guinea, abans d'arribar a la seva destinació, on haurà d'exercir el seu càrrec d'alt funcionari colonial. També ens explica les seves experiències en les seves escapades a llocs tan evocadors com Nova Caledònia, Austràlia o Tahití.

Apassionant i amè llibre, per altra banda de fàcil lectura, on el primer que sorprèn és la naturalesa del càrrec colonial per al qual és contractat Manuel Bosch. També destaquem la seva capacitat per a traslladar-nos a l'exotisme d'Orient o al ritme pausat de la Polinèsia, on moltes vegades l'única novetat era l'arribada d'un vaixell.

Ens parla d'un món encara sota el jou colonial, però que ja havia començat a transformar-se. Acompanyen al text nombroses i il·lustratives fotografies d'època, procedents en la seva major part de l'edició original d'aquest llibre (1945).

Comentat per Viatgeaddictes