logo QR VIatgeaddictes
The website with practical and useful information for independent travellers
puntLlibres de viatge > Negro sobre negro. Irán, cuadernos de viaje, de Ana M. Briongos

BIBLIOTECA DE VIATGES

Llibre: Negro sobre negro. Irán, cuadernos de viaje, de Ana M. Briongos

Fitxa i comentari de l'obra Negro sobre negro. Irán, cuadernos de viaje, de Ana M. Briongos



Negro sobre negro. Irán, cuadernos de viaje - Ana Mª Briongos

Negro sobre negro. Irán, cuadernos de viaje

Ana M. Briongos

Edició: Editorial Laertes

Idioma: Espanyol

ISBN: 978-84-7584-617-0

Pàgs: 203

Aquest llibre d'Ana Mª Briongos va ser publicat per primera vegada en 1996 i ha estat reeditat unes quantes vegades, havent-se convertit ja en un autèntic clàssic per a qui estigui interessat en l'Iran, un país amb presència habitual en els noticiaris de tot el món.

El títol del llibre, Negro sobre negro, fa referència al color del petroli, del caviar i del xador de les dones iranianes, però la seva autora mostra en ell tots els colors de l'Iran, un país que coneix bé i estima. No en va, l'autora fou alumna de llengua i literatura persa en la Universitat de Teheran, i durant un període de gairebé deu anys, durant l'època de Xa i fins a la Revolució islàmica, va treballar a l'Iran i posteriorment a l'Afganistan com a assessora i intèrpret.

Més tard coneixeria l'Iran post-revolucionari des d'una botiga de catifes del basar de la ciutat iraniana de Isfahan.

A més de ser un llibre de viatges molt amè, aquesta obra descriu un recorregut sentimental de l'autora per un país que visitava 20 anys després de la seva primera visita, explicant-nos com era la vida en aquesta època en la República Islàmica de l'Iran perquè entenguem millor com és aquest singular país, sempre contradictori i fascinant.

L'autora, per a facilitar al lector la comprensió de la complexa societat iraniana de l'època i, deixant a un costat la nostra visió occidental i les informacions habitualment interessades i esbiaixades que solem rebre sobre l'Iran, ens proporciona una sèrie de claus sobre una gran varietat d'aspectes del dia a dia de la República Islàmica de l'Iran.

I, tal com indica el subtítol del llibre, l'Iran, quaderns de viatge, la seva estructura és la d'un relat de viatges on Ana Mª Briongos ens aproxima a la realitat del país d'una forma propera i senzilla, amb una estima i familiaritat sobre les seves gents que només pot venir d'algú que realment hagi viscut en ell.

En aquest fructífer període de la seva vida Ana Mª Briongos va atresorar un gran nombre de vivències que, posteriorment, van motivar la seva necessitat d'explicar tot allò que va veure, viure i sentir en aquests països. El resultat d'això van ser sis llibres de viatges, entre els quals es troba aquest Negro sobre Negro, que van convertir a l'autora en un dels màxims exponents de la literatura de viatges al nostre país.

De la transcendència d'aquesta obra dóna fe el fet de que fou publicada per l'editorial de Lonely Planet en anglès l'any 2000 i va quedar finalista del premi britànic Thomas Cook de literatura de viatges en l'any 2001.

Comentat per Viatgeaddictes