logo QR VIatgeaddictes
--- El web amb informació pràctica per al viatger independent i alternatiu ---
puntLlibres de viatge > Mercats del món, de Jordi Llorens

BIBLIOTECA DE VIATGES

Llibre: Mercats del món, de Jordi Llorens

Fitxa i comentari de l'obra Mercats del món, de Jordi Llorens



Mercats del món

Jordi Llorens

Edició: 2007, Angle Editorial

Idioma: Català

ISBN: 978-84-96521-98-8

Pàgs: 288

Tot i no ser un llibre de literatura pròpiament dita, aquest llibre mereix ser inclòs en un apartat de llibres per a viatgers, ja que per primera vegada un llibre recull l'essència del fascinant món dels mercats.

El llibre combina més de 300 fotografies del fotògraf Jordi Llorens, en les que ha captat la bellesa dels mercats tradicionals, els colors i les olors, la varietat de races i formes de vida, els costums, els rituals quotidians, etc., i els textos de Sergi Ramis, gran viatger i coneixedor dels mercats tradicionals d'arreu del món.

Mercats del món endinsa el lector en la vida i les activitats humanes que es generen als mercats i al seu voltant, fent un recorregut per tots els indrets del món, des del punt més remot de la superfície de la Terra fins el més transitat. La intensitat fabril d'aquests mercats queda reflectida en les espectaculars fotografies que recull el llibre.

El llibre s'estructura en tres grans apartats: El mercat, punt de trobada mostra els llocs on s'alcen els mercats: els marges dels camins, els rius, l'exterior de les ciutats, les places... Vides que es creuen és un capítol dominat per la gent: la vida prèvia al mercat (gent que va cap al mercat), els venedors, els compradors, la gent que torna a casa amb la compra, la vida a les cases, els rituals vinculats al menjar... I finalment, El banquet de les sensacions ens mostra els productes principals: des dels productes bàsics (blat, arròs, carns, peix...) als elaborats (roba, barrets...), mostrant imatges dels processos de producció: camps d'arròs i blat, pescadors...

Comentat per Viatgeaddictes