logo QR VIatgeaddictes
--- El web amb informació pràctica per al viatger independent i alternatiu ---
puntLlibres de viatge > Memorias del Mato Grosso: una misión en el umbral de la Amazonia, de Mónica Sánchez Lázaro

BIBLIOTECA DE VIATGES

Llibre: Memorias del Mato Grosso: una misión en el umbral de la Amazonia, de Mónica Sánchez Lázaro

Fitxa i comentari de l'obra Memorias del Mato Grosso: una misión en el umbral de la Amazonia, de Mónica Sánchez LázaroMemorias del Mato Grosso: una misión en el umbral de la Amazonia

Mónica Sánchez Lázaro

Edició: 2004, Ediciones B

Idioma: Espanyol

ISBN: 978-8466611343

Pàgs: 256

La darrera edició del Premio Grandes Viajeros d'Edicions B ens duu fins al Mato Grosso brasiler, lloc al que una jove periodista de Càceres decideix viatjar per a ajudar com voluntària en el procés de digitalització de l'arxiu de Pere Casaldàliga (bisbe de la prelazia de Sao Felix do Araguaia i defensor dels oprimits).

Mónica Sánchez Lázaro acaba la carrera i se submergeix en una aventura que té aspectes surrealistes, en ocasions, però que sobretot és una crònica càlida i intensa d'una regió desconeguda habitada per indígenes cada vegada més aïllats.

El llibre és una sorpresa. Per tractar-se d'una autora novella i pel magnífic nivell del text, capaç d'analitzar la història del Mato Grosso, amb tots els seus conflictes polítics i els seus revessos ecològics, de manera molt personal però sense oblidar el rigor i sense sacrificar la frescor.

Aquest llibre té la càrrega emocional, l'esperit aventurer i capacitat descriptiva que caracteritza als bons llibres de viatges.

Comentat per Viatgeaddictes