logo QR VIatgeaddictes
--- El web amb informació pràctica per al viatger independent i alternatiu ---
puntLlibres de viatge > Los árabes del mar, de Jordi Esteva

BIBLIOTECA DE VIATGES

Llibre: Los árabes del mar, de Jordi Esteva

Fitxa i comentari de l'obra Los árabes del mar, de Jordi Esteva



Los árabes del mar

Jordi Esteva

Edició: 2006, Ediciones Península

Idioma: Espanyol

ISBN: 978-84-8307-738-8

Pàgs: 478

Aquest llibre de Jordi Esteva, amb el suggeridor subtítol de Tras la estela de Simbad: de los puertos de Arabia a la isla de Zanzíbar, és en realitat el relat de dos viatges relacionats entre si.

El primer, al 1977, al mar Roig a la recerca dels àrabs del mar imaginats en la infància a través de Les Aventures de Simbad.

I el segon, al 2002, és un retrobament amb aquell món al que l'autor havia tret el cap 25 anys enrere: el dels navegants àrabs que solcaven l'Índic amb els seus velers impulsats pels monsons, a la recerca d'espècies, sedes, ivoris, pedres precioses... seguint unes rutes que poc havien variat des dels temps del llegendari marí.

En la seva recerca l'autor recorre Port Sudan, les ciutats fantasma de Sauakin, Moca o Qalhat, els somnolents ports del Iemen i Oman a Aràbia, o els de Mombasa, Lamu i Zanzíbar en la costa africana de l'Índic.

Aquest és un llibre que enganxa des de les primeres pàgines, ja que no es tracta d'un llibre de viatges a l'ús, amb una successió de llocs i vivències, sinó que també ens il·lustra sobre costums, cultures, fets històrics, o llegendes, i tot això barrejat amb fets autobiogràfics i sentiments del propi autor, com per exemple la nostàlgia d'un món i tipus de vida ja desapareguts: el dels marins que creuaven l'Índic en dhows a vela.

Comentat per Viatgeaddictes