logo QR VIatgeaddictes
--- El web amb informació pràctica per al viatger independent i alternatiu ---
puntLlibres de viatge > L'antropòleg innocent: notes des d'una cabana de fang, de Nigel Barley

BIBLIOTECA DE VIATGES

Llibre: L'antropòleg innocent: notes des d'una cabana de fang, de Nigel Barley

Fitxa i comentari de l'obra L'antropòleg innocent: notes des d'una cabana de fang, de Nigel BarleyL'antropòleg innocent: notes des d'una cabana de fang

Nigel Barley

Edició: 2004, Edicions 62

Idioma: Català

ISBN: 84-297-5386-9

Pàgs: 240

L'any 1978 Nigel Barley, doctor en antropologia, va anar al Camerun per portar a terme la seva primera experiència de treball de camp antropològic.

I va estar a punt de ser l'última. Però va sobreviure i va escriure aquesta divertida crònica de la seva estada amb la tribu dels dowayos, amb la qual va conviure durant dos anys.

Instal·lat en una cabana de fang per estudiar els costums i les creences d'aquesta societat, Barley sabia com s'havia de fer el treball de camp, però va descobrir de seguida que la teoria no tenia en compte la naturalesa el·lusiva de la societat dels dowayos, que es negaven a adaptar-se a les normes.

En aquest relat sincer, divertit i compulsiu del seu primer any d'estada a l'Àfrica, el doctor Barley -que va sobreviure a l'avorriment, al desastre, a la malaltia i a l'hostilitat- fa una introducció decididament irreverent a la vida d'un antropòleg social amb un gran enginy i destresa.

Es tracta, en fi, d'un llibre molt entretingut i ple de situacions hilarants. Molt recomanable.

Comentat per Viatgeaddictes