logo QR VIatgeaddictes
--- El web amb informació pràctica per al viatger independent i alternatiu ---
puntLlibres de viatge > Ghost Rider: Travels on the Healing Road, de Neil Peart

BIBLIOTECA DE VIATGES

Llibre: Ghost Rider: Travels on the Healing Road, de Neil Peart

Fitxa i comentari de l'obra Ghost Rider: Travels on the Healing Road, de Neil Peart



Ghost Rider: Travels on the Healing Road

Ghost Rider: Travels on the Healing Road

Neil Peart

Edició: 2002, ECW Press

Idioma: Anglès

ISBN: 9781550225488

Pàgs: 462

Altres: En papel y e-book

El canadenc Neil Peart, mort a principis de l'anys 2020 a causa d'un tumor cerebral, va ser el bateria i lletrista de la llegendària banda de rock Rush i l'autor d'altres llibres com The Masked Rider, Traveling Music o Roadshow. Per a qui no hagi sentit a parlar abans d'ell, direm que està considerat com un dels millors bateries i lletristes de rock de tots els temps.

El viatge que relata aquest llibre té el seu origen l'agost de 1997, amb l'aclaparadora pèrdua de la seva filla de 19 anys en un accident de cotxe i, només deu mesos després, de la seva dona a causa d'un càncer fulminant, però també per depressió i un cor trencat.

Aquestes terribles experiències van destruir l'antic Peart i el van deixar sense arrels, deslligat del seu passat, i el van apartar dels que creia que eren els seus principals interessos, inclosa la música, que va abandonar durant uns anys.

Ghost Rider: Travels on the Healing Road narra la sensació de devastació personal que el va portar a fer un viatge de 88.000 km en moto, sol, sense una ruta preestablerta ni cap límit de temps. Finalment va creuar tot el Canadà des del Quebec fins a la Columbia Britànica i Alaska, i després cap al sud pels Estats Units i Mèxic fins arribar a Belize.

En el llibre Neil Peart ens parla sobre la seva odissea personal i inclou històries de retrobament amb amics i familiars, dol i records. Però també de les seves aventures de viatge, des de les muntanyes fins als mars, des dels deserts fins al gel de l'Àrtic, i de les persones memorables que van contribuir a la seva curació emocional.

Bona part del llibre recull les cartes que va escriure i enviar a alguns amics mentre estava en ruta, entre els anys 1998 i 2000 aproximadament. Peart rodava sovint sota la pluja o per carreteres sense asfaltar. L'autor es revela com un amant de la natura, un aficionat a la bona cuina i al whisky escocès, així com dels llibres de Jack London.

A través del llibre descobrim que Peart valorava mantenir-se connectat mitjançant cartes i trucades nocturnes amb un cercle d'amics. I malgrat ser una celebritat mundial, també va apostar per mantenir-se apartat del públic en general. Poques vegades el van reconèixer durant el seu viatge però, quan algú el reconeixia ell se sentia molt incòmode amb l'atenció.

De vegades, Peart es mostra enfadat, rabiós i, fins i tot, mesquí amb algunes persones que va trobar en ruta. Però aquests incidents van ser més freqüents al principi del seu viatge, quan estava enfadat amb el món. Però s'entèn que després d'una catàstrofe vital inimaginable com la seva, Peart expressés emocions de les quals no en tenia el control.

Resumint, recomanem la lectura de Ghost Rider: Travels on the Healing Road, però potser hi ha parts del llibre que són repetitives i es podrien haver retallat. Com, per exemple, algunes cartes que expliquen històries antigues amb vells amics que no tenen molta rellevància per a la gran majoria de lectors. En canvi, hauria estat bé una mica més d'autoreflexió sobre el seu viatge de curació.

En qualsevol cas, el llibre revela aspectes sorprenents d'una persona certament complexa, però que aconsegueix forargitar els dimonis que l'acompanyaven i acomiadar-se de l'àlies Ghost Rider (genet fantasma) que va adoptar durant aquest viatge (també va adoptar uns quants pseudònims més, un tema recurrent a la seva vida que no era més que un mecanisme per afrontar el fet de no trobar-se del tot còmode en la seva pròpia pell, tot i que aquest aspecte no s'acaba d'explorar molt bé en el llibre).

No ens consta que aquest llibre hagi estat publicat al nostre país, ni en català ni en castellà. Per tant, només queda l'opció de comprar el llibre per internet, en anglés, ja sigui la versió en paper o bé en format e-book.

Comentat per Viatgeaddictes