logo QR VIatgeaddictes
--- El web amb informació pràctica per al viatger independent i alternatiu ---
puntLlibres de viatge > Fantasmas Balcánicos: Viaje a los orígenes del conflicto de Bosnia y Kosovo, de Robert D. Kaplan

BIBLIOTECA DE VIATGES

Llibre: Fantasmas Balcánicos: Viaje a los orígenes del conflicto de Bosnia y Kosovo, de Robert D. Kaplan

Fitxa i comentari de l'obra Fantasmas Balcánicos: Viaje a los orígenes del conflicto de Bosnia y Kosovo, de Robert D. Kaplan



Fantasmas Balcánicos: Viaje a los orígenes del conflicto de Bosnia y Kosovo

Robert D. Kaplan

Edició: 2005, Ediciones B

Idioma: Espanyol

ISBN: 978-8466621854

Pàgs: 448

Aquest va ser el llibre que va llançar la carrera de Robert D. Kaplan, tot i que ell ja havia estat escrivint durant anys llibres i articles per a Atlantic Monthly.

A Fantasmas Balcánicos, Kaplan viatja per l'antiga Iugoslàvia a l'any 1991, immediatament després de la caiguda de la Unió Soviètica, seguint els passos de Rebecca West (periodista, novel·lista i activista anglesa, coneguda sobretot pels seus articles sobre els judicis de Nuremberg) que va viatjar per la zona poc abans d'iniciar-se la II Guerra Mundial.

A més, Kaplan duu una còpia del llibre Black Lamb and Grey Falcon de Rebecca en la seva motxilla i l'utilitza com una guia de viatge per a llegir el que ella va escriure sobre un cert monestir, una catedral o un petit poble.

Estem davant d'un llibre meravellosament escrit, que proporciona abundant informació sobre la zona, situada en el seu context històric, i retrata a inoblidables personatges en les seves pàgines. Kaplan parla amb persones anònimes que tenen una percepció del que ocorre en el seu país que ja haguessin volgut tenir presidents o ministres.

Comentat per Viatgeaddictes