logo QR VIatgeaddictes
--- El web amb informació pràctica per al viatger independent i alternatiu ---
puntLlibres de viatge > Estampas bostonianas y otros viajes, de Rosa Montero

BIBLIOTECA DE VIATGES

Llibre: Estampas bostonianas y otros viajes, de Rosa Montero

Fitxa i comentari de l'obra Estampas bostonianas y otros viajes, de Rosa Montero



Estampas bostonianas y otros viajes

Rosa Montero

Edició: 2002, Editorial Península

Idioma: Espanyol

ISBN: 978-84-8307-505-0

Pàgs: 160

Rosa Montero és una magnífica escriptora compromesa. Els seus textos mai resulten superficials: aprofita cada línia per a parlar de la injustícia, de la misèria, de la desigualtat... d'un món massa vegades injust i violent. I quan escriu de viatges no fa excepcions. Recorre el Planeta amb els ulls ben oberts i el cor encongit, i ho explica d'una forma apassionada i robusta.

Per a aquest nou llibre ha recuperat vells reportatges publicats al llarg de 20 anys en el diari El País. Reportatges en els quals no es limita a recórrer bells paratges i analitzar superficialment els costums dels seus habitants.

La periodista recorre L'Iraq, Austràlia, Xina, el Pol Nord, Alaska i el Sahara, i centra bona part de la seva atenció en els marginats i els perdedors, que curiosament solen ser aquells que viuen des de fa segles en aquests llocs de somni. Pobles condemnats en moltes ocasions a perdre els seus costums, a abandonar les seves arrels culturals, a viure en l'estretor, a perdre la seva identitat.

Comentat per Viatgeaddictes