logo QR VIatgeaddictes
--- El web amb informació pràctica per al viatger independent i alternatiu ---
puntLlibres de viatge > El viejo Expreso de la Patagonia: un viaje en tren por las Américas, de Paul Theroux

BIBLIOTECA DE VIATGES

Llibre: El viejo Expreso de la Patagonia: un viaje en tren por las Américas, de Paul Theroux

Fitxa i comentari de l'obra El viejo Expreso de la Patagonia: un viaje en tren por las Américas, de Paul Theroux



El viejo Expreso de la Patagonia: un viaje en tren por las Américas

Paul Theroux

Edició: 2000, Ediciones B

Idioma: Espanyol

ISBN: 978-8440698025

Pàgs: 432

Tal com ja havia fet anys abans, quan va creuar tot Àsia, Paul Theroux va recórrer al 1976 un llarguíssim itinerari que abastava gairebé tota Amèrica, de Boston a la Patagònia argentina, i es va capficar en recórrer-lo únicament agafant trens.

Per fer-ho va haver de passar per Estats Units, Mèxic, Guatemala, El Salvador, Costa Rica, Panamà, Colòmbia, Equador, Perú, Bolívia i Argentina.

Tal com era habitual en ell, Paul Theroux va viatjar sense presses ni plans prefixats, suant o tremolant, segons canviava l'altitud, passant de llarg les grans capitals i aturant-se en destinacions poc freqüentades. Aquest llibre, editat originalment l'any 1979, parla de trens, de vells i poderosos combois de diferents grandàries, categories, recorreguts i noms.

Així Theroux construeix al llarg del viatge una crònica fascinant feta de trobades propiciades per l'atzar, anècdotes suculentes i personatges unes vegades estrafolaris i d'altres entranyables.

També es recrea en els paisatges que el fan sentir-se viu i personatges que el fan sentir-se bé. Sent com és una obra modèlica. amb el pas dels anys no ha perdut ni interès ni força.

Comentat per Viatgeaddictes