logo QR VIatgeaddictes
--- El web amb informació pràctica per al viatger independent i alternatiu ---
puntLlibres de viatge > El tiempo de los regalos: a pie hacia Constantinopla, de Patrick Leigh Fermor

BIBLIOTECA DE VIATGES

Llibre: El tiempo de los regalos: a pie hacia Constantinopla, de Patrick Leigh Fermor

Fitxa i comentari de l'obra El tiempo de los regalos: a pie hacia Constantinopla, de Patrick Leigh Fermor



El tiempo de los regalos: a pie hacia Constantinopla

Patrick Leigh Fermor

Edició: 2008, Edicions Península

Idioma: Espanyol

ISBN: 978-84-9867-094-3

Pàgs: 334

Amb només 18 anys l'escriptor britànic Patrick Leigh Fermor creuà Europa a peu, des de Rotterdam a Constantinopla, avui Istanbul. Va iniciar el seu viatge a finals de 1933, quan Hitler acabava d'arribar al poder a Alemanya, i no va tornar a casa fins a 1937.

És un viatge en l'espai i en el temps, un periple iniciàtic des de l'adolescència cap a la vida adulta, dormint unes vegades en estables i unes altres en castells de conte de fades.

Al llarg del seu viatge va descobrir moltes coses: històries, llengües, paisatges, religions, i gents de distintes civilitzacions. Però no va ser fins a 1977 que Leigh Fermor es va decidir a posar per escrit aquest excepcional viatge, dividit en tres volums, on El tiempo de los regalos és la primera part del viatge, fins a Hongria.

Pel fet d'estar escrit quatre dècades després, en El tiempo de los regalos la narració, sense perdre la mirada innocent, primerenca, s'enriqueix amb la perspectiva de l'adult i el seu aprenentatge cultural posterior, tenyint-se així d'una imprecisa, profunda malenconia. Part del secret d'aquest llibre està en la coexistència d'aquestes dues persones.

En resum, ens trobem potser davant d'un dels millors llibres de viatges que s'han escrit mai.

Comentat per Viatgeaddictes