logo QR VIatgeaddictes
--- El web amb informació pràctica per al viatger independent i alternatiu ---
puntLlibres de viatge > El planeta americano, de Vicente Verdú

BIBLIOTECA DE VIATGES

Llibre: El planeta americano, de Vicente Verdú

Fitxa i comentari de l'obra El planeta americano, de Vicente Verdú



El planeta americano

Vicente Verdú

Edició: 1996, Editorial Anagrama

Idioma: Espanyol

ISBN: 978-84-339-0530-7

Pàgs: 176

Es tracta d'un assaig breu i amè que analitza la societat americana, fruit de l'estada de l'autor als EUA durant tres anys tal com explica a la introducció del llibre. L'obra va obtenir el XXIV Premi Anagrama d'Assaig l'any 1996.

No és ben bé un llibre de viatges, però ajuda a conèixer el país i reflecteix molt encertadament allò que descriu i, tot i que ja hagi passat força temps des que va ser publicat i el panorama internacional hagi canviat bastant des d'aleshores, la seva lectura pot continuar sent una bona opció com a primera aproximació per entendre aquesta societat, tan propera i tan llunyana alhora.

L'autor estructura el llibre en capítols, els títols dels quals ja ens donen una idea dels trets que caracteritzen la manera de ser dels ciutadans dels EUA: el orgullo americano, el amor a Dios, la soberanía del capital o el amor al miedo, per citar-ne alguns exemples.

Una lectura recomanable per aquells que vulguin conèixer millor el planeta americà, títol que, per altra banda, no podia ser més encertat.

Comentat per Cristina Sánchez Mezquida