logo QR VIatgeaddictes
--- El web amb informació pràctica per al viatger independent i alternatiu ---
puntLlibres de viatge > El peor viaje del mundo, de Aspley Cherry-Garrard

BIBLIOTECA DE VIATGES

Llibre: El peor viaje del mundo, de Aspley Cherry-Garrard

Fitxa i comentari de l'obra El peor viaje del mundo, de Aspley Cherry-Garrard



El peor viaje del mundo

El peor viaje del mundo

Aspley Cherry-Garrard

Edició: 2009, Zeta Bolsillo

Idioma: Espanyol

ISBN: 978-84-9872-082-2

Pàgs: 912

L'exploració polar és la forma més cruel i solitària de passar-ho malament. L'explorador britànic Apsley Cherry-Garrard, un llicenciat en Clàssiques per Oxford, ens ho explica a través de les seves vivències en l'expedició del capità Scott al Pol Sud (1910-1913), en la que aquest i tres dels seus homes van trobar la mort.

Aquesta expedició va estar marcada per la mala sort ja des del començament, quan, en una etapa prèvia, Cherry i altres dos homes a punt de la congelació i la bogeria van considerar ja la possibilitat de morir. Per a més inri, l'expedició del noruec Amundsen se'ls va avançar per només unes setmanes en la conquesta del Pol Sud.

A partir de les metòdiques anotacions i cartes que van deixar Scott i els seus homes i, sobretot, de la seva pròpia experiència, Apsley va reconstruir en aquest llibre aquells tres anys de penalitats i heroisme. I ho va narrar en un gruixut volum simplement apassionant, publicat originalment en 1922.

Es tracta d'una obra molt ben escrita i amb explicacions molt detallades, i en la qual es nota el seu coneixement dels clàssics de la literatura. Un bell cant al sacrifici en nom de la ciència, a l'amistat i una dura crítica als buròcrates anglesos de l'època pel seu menyspreu cap a empreses que no reportessin beneficis econòmics ràpids.

Comentat per Viatgeaddictes