logo QR VIatgeaddictes
--- El web amb informació pràctica per al viatger independent i alternatiu ---
puntLlibres de viatge > El lleopard de les neus. Viatge al Dolpo, la cara oculta del Nepal, de Peter Matthiessen

BIBLIOTECA DE VIATGES

Llibre: El lleopard de les neus. Viatge al Dolpo, la cara oculta del Nepal, de Peter Matthiessen

Fitxa i comentari de l'obra El lleopard de les neus. Viatge al Dolpo, la cara oculta del Nepal, de Peter Matthiessen



El lleopard de les neus

El lleopard de les neus. Viatge al Dolpo, la cara oculta del Nepal

Peter Matthiessen

Edició: 2008, Brau Edicions

Idioma: Català

ISBN: 978-84-95946-39-3

Pàgs: 343

Al 1973 l'escriptor, naturalista i explorador novaiorquès Peter Matthiessen i el zoòleg i naturalista d'origen alemany George Schaller van emprendre una expedició a la Muntanya de Cristall, en l'altiplà del Tíbet, per a estudiar els hàbits d'un animal no molt conegut: el bharal o anyell blau de l'Himalàia.

Però, de fet, la seva autèntica esperança era poder veure al més bell i rar dels grans felins, el lleopard de les neus, del que es creu queden menys de 3.500 exemplars.

Per a Matthiessen, endinsar-se en la terra de Dolpo, últim enclavament de la cultura tibetana en estat pur, era molt més que una expedició naturalista o una aventura.

En aquest apassionant llibre, escrit en forma de diari, Matthiessen descriu els paisatges que envolten aquest racó recòndit del Nepal, explica històries relacionades amb els llocs que creua, reflexiona sobre els ensenyaments del budisme i sobre passades experiències de la seva pròpia vida.

Es tracta, doncs, d'un amè, bell i interessantíssim llibre que no és un llibre de viatges a l'ús, tot i que sigui la narració d'un viatge real en el que, de forma magistral, intercala en la història abundants elements per a la reflexió.

Comentat per Viatgeaddictes