logo QR VIatgeaddictes
--- El web amb informació pràctica per al viatger independent i alternatiu ---
puntLlibres de viatge > El Emperador, de Ryszard Kapuscinski

BIBLIOTECA DE VIATGES

Llibre: El Emperador, de Ryszard Kapuscinski

Fitxa i comentari de l'obra El Emperador, de Ryszard Kapuscinski



El Emperador

El Emperador

Ryszard Kapuscinski

Edició: 2006, Editorial Anagrama

Idioma: Espanyol

ISBN: 978-8433925145

Pàgs: 203

Un llibre fascinant sobre un personatge d'excepció, l'emperador etíop Haile Selassie, que va governar Etiòpia com a monarca absolut durant gairebé 50 anys, fins que al 1974 va ser enderrocat per un Consell Revolucionari.

Ryszard Kapuscinski va viatjar a Etiòpia, es va submergir en un país assotat per una guerra civil, i amb cautela, superant desconfiances i temors, va aconseguir entrevistar als antics dignataris de la cort imperial, així com als servidors personals de l'Emperador, en el seu dia dedicats als més diversos i insòlits menesters.

Els relats orals que formen aquest llibre són de vegades esglaiadors, tràgics, o increïbles, però sempre extraordinàriament apassionants, component el trencaclosques d'una Etiòpia més propera a un esborronador malson que al somni de les mil i una nits en el que Selassie creia viure.

Es diu d'aquest llibre que pot llegir-se simultaneamente com una crònica de la realitat d'Etiòpia, una elegoría de la situació a Polònia, una paràbola sobre l'autocràcia i com literatura subtil, elegant, irònica, absorbent.

Comentat per Viatgeaddictes