logo QR VIatgeaddictes
--- El web amb informació pràctica per al viatger independent i alternatiu ---
puntLlibres de viatge > El corazón perdido de Asia, de Colin Thubron

BIBLIOTECA DE VIATGES

Llibre: El corazón perdido de Asia, de Colin Thubron

Fitxa i comentari de l'obra El corazón perdido de Asia, de Colin Thubron



El corazón perdido de Asia

Colin Thubron

Edició: 2008, Editorial RBA

Idioma: Espanyol

ISBN: 978-84-9867-235-0

Pàgs: 478

Colin Thubron (Londres, 1939) és considerat, sens dubte, com un dels millors autors contemporanis de llibres de viatges.

Durant més de 30 anys va treballar com a càmera i realitzador de televisió viatjant al voltant del món. Les seves obres s'han desenvolupat al Pròxim Orient, a l'Àsia Central, a l'antiga URSS o a la Xina, entre molts altres llocs, i mostren un autor que se submergeix dins d'una cultura o lloc i que arriba a formar part d'ella durant períodes llargs de temps, per a poder transmetre al lector tota la seva essència.

Envoltades de muntanyes, estepes i deserts es troben les cinc repúbliques de l'Àsia central que s'independitzaren de l'antiga Unió Soviètica a principis dels 90: Turkmenistan, Uzbekistan, Tadjikistan, Kazakhstan i Kirguizistan.

És durant aquesta època que Colin Thubron va viatjar per l'Àsia central, des de la Xina cap a occident, fent preguntes sobre el passat, el present i el futur. No content amb simplement anar d'un lloc a l'altre, Thubron viatja de persona en persona, descobrint les seves múltiples i vibrants històries personals i desenvolupant un profund coneixement de la història menys coneguda d'aquesta zona del planeta.

Thubron troba el cor d'Àsia en el cor de la seva gent, nedant en un mar de te, vodka i hospitalitat. Des de l'Alcorà més antic conegut a una base naval soviètica abandonada a la riba d'un llac d'alta muntanya (usada per provar torpedes lluny dels ulls de l'espionatge), l'escriptura de Thubron es fa ressò de la malenconia dels grans espais pel que transcorre el seu viatge.

Aquest llibre és una estranya trobada entre un meravellós escriptor i una misteriosa terra, donant lloc a una obra molt recomanable.

Comentat per Viatgeaddictes