logo QR VIatgeaddictes
--- El web amb informació pràctica per al viatger independent i alternatiu ---
puntLlibres de viatge > El corazón de las tinieblas, de Joseph Conrad

BIBLIOTECA DE VIATGES

Llibre: El corazón de las tinieblas, de Joseph Conrad

Fitxa i comentari de l'obra El corazón de las tinieblas, de Joseph Conrad



El corazón de las tinieblas

Joseph Conrad

Edició: Alianza Editorial

Idioma: Espanyol

ISBN: 978-8420634298

Pàgs: 176

Joseph Conrad va néixer al 1857 a Polònia amb el nom de Josef Teodor Konrad Korzeniovski. Passats els anys, es va enrolar en la marina britànica, es va nacionalitzar anglès al 1886 i va canviar el seu nom pel de Joseph Conrad. Van seguir deu anys en els quals va navegar molt, sobretot per Orient.

En El corazón de las tinieblas es narra el viatge pel riu Congo de Marlow, un capità de vaixell mercant. Ho explica ell mateix a la seva tripulació.

Un cop va dirigir una expedició a la impenetrable jungla. La foscor que troba és tant moral com física. Mr. Kurtz, l'agent que s'ocupa de l'ivori i en la recerca del qual va, és la mateixa corrupció, enfonsament i explotació feta carn. La trobada de Marlow amb ell suposarà un canvi de vida del ja vell marí, que per a sempre viurà amb l'horror.

Tot i que sembli a primera vista un típic llibre d'aventures on l'important són les passes d'un personatge i el descobriment de llocs exòtics plens de perills i riqueses no ho és. El missatge subjacent de Conrad no és evident, pel que pot ser necessària una o més relectures del llibre per a capturar tot el seu contingut.

La pel·lícula Apocalypse Now, de Francis F. Coppola, basada en aquest llibre, reflecteix en la seva segona part una mica del món sobre el que va escriure Conrad. Però la novel·la duu a profunditats on esperen monstres encara més aterridors.

Comentat per Viatgeaddictes